Kako poskrbeti za motivacijo in zadovoljstvo zaposlenih

Kako poskrbeti za motivacijo in zadovoljstvo zaposlenih

Zdravje na delovnem mestu postaja zelo priljubljena tema, pri delodajalcih, ki želijo dobro poskrbeti za svoje zaposlene. Najnaprednejši delodajalci, predvsem taki z visoko izobraženimi kadri, svojim zaposlenim nudijo veliko različnih možnosti lastnega razvoja, tudi na športnem področju. Nekateri nudijo službena kolesa za vožnjo v službene namene (na primer za sestanke po mestu), nekateri nudijo prostore za telovadbo med odmori, nekateri kupujejo smučarske karte ali karte za fitnes centre in podobno. Možnosti je res veliko. In zelo je pozitivno to, da se tudi delodajalci zavedajo kako koristno je spodbujanje zdravega življenja tudi s promocijo športa na delovnem mestu. Letos smo tudi v našem podjetju prejeli športna oblačila, kot način spodbujanja športnega udejstvovanja in skrb za zdravje zaposlenih. V paketu športnih oblačil smo prejeli tekaške hlače in majico, tekaške nogavice in kapo, za zaščito pred soncem. Poleg športnih oblačil je bila še brisača in steklenica za vodo. Vse stvari so imele natisnjen logotip našega podjetja. To sta dve muhi na en mah. Podjetje naredi nekaj za svojo promocijo in nekaj za svoje zaposlene.

Promocija podjetja in zdravi delavci

 

Zaposleni pa tudi brez težav potem promovirajo ime podjetja oziroma znamko naprej, saj kvalitetna športna oblačila in druge pripomočke tudi uporabljajo. Važno je le, da zaposleni dobijo primerne velikosti in modele športnih oblačil, saj običajno univerzalni kosi niso tako uporabni.

Zaposleni so ob takšnih prilikah, ko dobijo nekaj v dar od podjetja, še bolj motivirani za delo. Delodajalec da na ta način vedeti, da mu je mar za zaposlene in njihovo zdravje ter počutje. Športna oblačila so izvrsten pripomoček promocije zdravja in dobrega počutja na delovnem mestu. Zaposlene motivira tako za delo, kot za športne aktivnosti. Zadovoljni in zdravi zaposleni pa so še bolj aktivni in zagnani na delovnem mestu, tako da je sklenjen nek krog zadovoljstva.

Šport združuje ljudi

Športna oblačila lahko poskrbijo tudi za enotnost ekipe in pozitiven timski zagon. V današnjih časih se vse pogosteje odločamo tudi za razne t.i. teambuildinge, kjer gradimo na povezanosti ekipe in zaupanju. S športnimi oblačili, v smislu manjših nagradic, lahko podjetje spodbudi zaposlene, da se tovrstnih dogodkov tudi radi udeležujejo.

Modni šali naredijo videz človeka še lepši. Več o modnih šalih pa v naslednjem članku.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x