Izbira primerne hrane za naše pse

Izbira primerne hrane za naše pse

Zadnja leta smo lahko priča vedno večji izbiri pasje hrane v obliki konzerv, vreč z briketi, klobas ipd. Številni proizvajalci ponujajo razne okuse, velikosti pakiranja in druge lastnosti svojih proizvodov za pse, ki lastnike prepričajo v nakup. V realnosti pa je tako, da večina omenjenih proizvodov ne vsebuje dovolj mineralov, vitaminov in drugih hranil za naše pse. Kakovostna hrana za pse je v veliki večini na voljo v namenskih pasjih trgovinah, saj te ročno izberejo, zaradi svoje visoke kakovosti in preverjenih virov mesa, zelenjave ter drugih sestavin.

Katere so dobre sestavine v pasji hrani?

Najbolj pogosto uporabljena hrana za pse obstaja v obliki briketov in konzerv. Večino omenjene prehrane je procesirane oziroma ustvarjene s procesom ekstrudiranja. To je proces, kjer se meso in zelenjava pripravita pri zelo visokih temperaturah, kar uniči večino njune hranilne vrednosti. To je tudi razlog, da se priporoča nakup hladno stiskanih briketov ali B.A.R.F hrane.

Najboljša za pse je vsekakor naravna hrana, ki je v biološko dostopni obliki.

Pogosto pozabljeno dejstvo je, da psi niso izključno mesojedci. Njihovi predniki v naravi so bili volkovi. To je tudi razlog, da potrebujejo zelenjavo, sadje in tudi zelišča v svoji prehrani. Tako pridobijo vitamine, minerale in vlaknine, ki jih ni ali pa se nahajajo v mesu v zelo majhni količini. Dobra hrana za pse vsebuje visok delež mesa, kot tudi zelenjavo in številne dodatke, kot so jabolka, alge, pastinak, lososovo olje ipd.

Hladno stiskana hrana za pse

Ponudba pasje hrane se je močno razširila v zadnjih letih. Za to je prispevalo dejstvo, da vemo o potrebah psov veliko več, kot smo nekoč. Zelo priljubljena je postala hladno stiskana hrana za pse, ki je pripravljena po posebnem postopku. Vse sestavine so skupaj stisnjene pri zelo nizkih temperaturah, kar ohrani okus in vsebino hranil v mesu, zelenjavi, sadju in tudi zeliščih. Obenem pa se veliko hitreje razgradi v želodcu psa, kar zmanjša možnost napihnjenosti in drugih težav.

Generično hrano je priporočljivo kupiti samo v primerih, ko nimamo možnosti oziroma priložnost kupiti bolj kakovostno izvedbo. Hladno stiskane brikete in konzerve po B.A.R.F metodi je najbolje ponuditi našemu psu, kot redno prehrano.

B.A.R.F pasja hrana

Vedno več lastnikov psov se odloča za B.A.R.F metodo hranjenja psa. To je veterinarsko pregledana prehrana za pse v obliki konzerv, kosmičev, klobas ipd., ki je po osnovi zelo podobna surovi hrani. Namenjena je za aktivne kot tudi bolj občutljive pse. Ker je izredno bogata v hranilih, je primerna za vse pasme in velikosti psov. Vedno je priporočljivo, da pasje brikete, konzerve z mesom, igrače in druge dodatke kupujemo v namenski pasji trgovini. Tako bomo zagotovili, da bomo imeli na voljo strokovno pomoč od osebja, ki so tudi sami ljubitelji živali.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x