Kako izbrati primeren strešni kovček za avtomobil?

Kako izbrati primeren strešni kovček za avtomobil?

Dejstvo je, da je strešni kovček za avto lahko odlična rešitev, če vam denimo primanjkuje prostora v prtljažniku ter bi ga želeli nekoliko razširiti. S preprostim sistemom za natikanje in iztikanje so strešni kovčki pa tudi strešni prtljažniki postali nepogrešljiva avtomobilska oprema.

V primeru da strešnega kovčka na avtu ne potrebujete, ga samo staknete in shranite na ustrezno mesto, kjer vas bo počakal do naslednje uporabe.

Ključne lastnosti avtomobilskih strešnih kovčkov

Strešni kovčki za avto je običajno zaprt in ne prepušča vode. Posledično je ustrezen za shranjevanje in za prevažanje najrazličnejših stvari oziroma vseh tistih, ki niso preveč občutljive na visoke ali pa nizke temperature. Strešni kovček namreč vaših predmetov ne ščiti pred tem.

Strešni kovček za avto na strehi avta
Strešni kovček za avto na strehi avta je zelo pogosto visoko nameščen, zlasti če imate vozilo z nekoliko višjo streho,zaradi tega imajo strešni kovčki aerodinamično obliko.

Ena od najbolj pomembnih lastnosti avtomobilskega strešnega kovčka je zagotovo njegova velikost. Ta namreč določa, kolikšen del tovora boste lahko odlagali v njem. Najpogosteje je njegova oblika aerodinamična, ker se le tako lahko dovolj dobro spopade z velikimi hitrostmi, ki jih vozila razvijajo.

Poraba avtomobila bo seveda ob uporabi strešnega kovčka nekoliko večja, ker tudi aerodinamična zasnova ne omogoča povsem nične obremenitve. Ne nujna funkcija, s katero se sicer lahko ponaša strešni kovček za avto, pa je centralno zaklepanje.

Tovrstna funkcija vam lahko precej olajša delo z njim. Kovčki na strehi avta so namreč zelo pogosto visoko nameščeni, zlasti če imate vozilo z nekoliko višjo streho. Posledično je lahko odklepanje ter zaklepanje precej težavno. Slednje torej lahko hitro odpravite s pomočjo centralnega zaklepanja.

Pravila za vožnjo z avtom, ki ima strešni kovček

Vemo, da je vožnja s strešnim kovčkom ali kolesom na vozilu lahko zelo zahtevna, zato je potrebno dodatno poznavanje pravil vožnje. Preden se torej s kovčkom na strehi svojega avta odpravite na pot, dobro preverite, ali so vsi nosilci dobro pritrjeni.

Kakovostni strešni kovček za avto proizvajalca Nordrive je odporen na udarce in UV žarke, omogoča pa tudi varno zaklepanje z dvema zapahoma.

Izmerite tudi velikost vozila, in sicer skupaj z vso prtljago na strehi. Bodite zelo pozorni na to, ko vozilo zapeljete skozi nižje pohode, parkirne hiše. S strešnim kovčkom na avtu ne zapeljite na primer v avtopralnico. Ker boste torej na pot odšli z natovorjenim vozilom, mora biti tlak v pnevmatikah seveda primeren.

Predvsem pri vožnji po avtocesti pri višjih hitrostih je avto, ki ima na strehi kovček, manj stabilen. Ob močnem vetru morate obvezno prilagoditi hitrost in ne smete zavijati sunkovito.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x