Koristni nasveti za hranjenje psa

Koristni nasveti za hranjenje psa

Vsi pasji lastniki morajo osvojiti nekatere osnove, kot je na primer primerno hranjenje psa. Zavedati se morate, da ima pri tem ključno vlogo kakovostna ter uravnotežena prehrana. Prav tako je pomembno, na kakšen način pa tudi kolikokrat je treba žival nahraniti.

Pri hranjenju psa je treba vzdrževati določen ritem, prav tako, da ima pes v času prehranjevanja mir. Če boste živali ponudili pretoplo ali pa prehladno hrano, to lahko povzroči drisko ali celo bruhanje.

Režim hranjenja psa

Hranjenje psa mora imeti točno določen režim. Pomembno vlogo ima uravnotežena hrana, ki mora vsebovati kakovostne beljakovine, zdrav vir maščob in ogljikovih hidratov. Obenem mora hrana za psa vključevati tudi naravne vitamine in minerale.

V telesu psa so beljakovine osnovni gradniki vseh celic, organov ter organskih sistemov. Žival beljakovine potrebuje za svoj obstoj, prav tako za razvoj in rast. Biti morajo živalskega izvora, ker vključujejo aminokisline, ki so za psa esencialne.

Ključno vlogo za hranjenje psa imajo tudi kakovostne maščobe. Te predstavljajo dodatno energijo za žival in so izjemno pomembne za delovanje organizma. Vsaka celica je namreč sestavljena iz maščobnih kislin.

Kolikokrat na dan morate hraniti psa?

Še nedolgo nazaj je veljalo, da hranjenje psa poteka enkrat na dan. Čez čas pa so strokovnjaki ugotovili, da to ni dovolj za optimalno prebavo ter počutje psa. Če bi psa hranili enkrat na dan, bi prejel v želodec večjo količino hrane. To pa pomeni, da se želodec prekomerno raztegne, posledično je večje tveganje za zasuk želodca.

Hranjenje psa z uravnoteženo hrano dvakrat na dan
Hranjenje psa mora imeti točno določen režim z uravnoteženo hrano dvakrat na dan.

Psi, ki so hranjeni enkrat na dan, imajo tudi več težav s prebavo v primerjavi s psi, ki so hranjeni večkrat dnevno. Optimalno pa je, da vaš pes hrano dobi dvakrat na dan. Na takšen način je obremenitev želodca skozi dan lahko enakomerna.

Psi s prebavnimi motnjami

Hranjenje psa lahko poteka tudi več kot dvakrat na dan. To je še posebej pomembno za tiste pse, ki imajo pogosto prebavne motnje. V tem primeru je bolje, da jih hranimo vsaj trikrat na dan. Prav tako je treba večkrat dnevno hraniti živali, ki trpijo za vnetjem želodca in vnetjem črevesja.

Zabavno hranjenje psov – preskušanje hrane in njuna ocena

Ko pa v dom pride nov pasji mladiček, pa ga je treba praviloma hraniti tri do štirikrat na dan. Nato pa je treba sčasoma obroke zmanjševati.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x