Nasveti za popoln videz na poročnih fotografijah

Nasveti za popoln videz na poročnih fotografijah

Sprostite se in zaupajte svojemu poročnemu fotografu. Vaše sproščeno vzdušje bo odsevalo na fotografijah, zato se potrudite biti sproščeni in brezskrbni. Zato si v urnik poročnega dneva vključite premore, ki vam bodo omogočili, da se izognete stresu in občutku naglice. Poskrbite, da boste imeli dovolj časa za družinsko fotografiranje, zajemanje zabavnih trenutkov na poročni zabavi ter izdelavo čudovitih portretnih fotografij para – ženina in neveste.

Trenutki, ki jih nikoli ne bomo pozabili. Foto: Vanessa Tivadar Photography

Pred poročnim dnem se posvetite svojemu počutju. Poskrbite, da boste dobro spali in spili dovolj vode. Dobro počutje bo odsevalo na vašem obrazu in telesu, kar se bo videlo tudi na fotografijah. Sproščenost in dobro počutje sta ključna za doseganje najlepšega videza na poročnih fotografijah. Najbolje izgledamo, ko se počutimo dobro in smo sproščeni. Zato je naloga poročnega fotografa, da ustvari zabavno in sproščeno vzdušje. Bodite pozorni na fotografova navodila, ki vam bodo pomagala ustvariti nepozabne trenutke na vaših poročnih fotografijah. Prepustite se trenutku, smehu in zabavi ter dovolite fotografu, da ujame pristno lepoto vašega dne.

Ali res potrebujem dva poročna fotografa?

Nihče v resnici ne potrebuje dveh poročnih fotografov, vendar lahko ta možnost prinese več fotografij in različne perspektive, običajno pa tudi višjo ceno. Številni vrhunski fotografi sodelujejo z asistenti, ki pomagajo z opremo in strokovno osvetlitvijo. Za najboljše rezultate se pogovorite s svojim poročnim fotografom o njegovem načinu dela. Kljub temu lahko s samo enim fotografom dobite odlične fotografije, še posebej, če je dogodek intimnejši, in število gostov ne presega 100 oseb.

Ena odločilnih točk pri izbiri števila fotografov je tudi vaš proračun. Razmislite o svojih potrebah in finančnih zmožnostih ter se odločite, ali želite enega ali dva fotografa. Prav tako upoštevajte, da imajo dva fotografa lahko koristi, ko je treba zajeti več kot eno lokacijo hkrati ali če želite dokumentirati več različnih dogajanj med poročnim dnem.

Resnica o Photoshopu v poročni fotografiji

Večina poročnih fotografov se zna posluževati Photoshopa, vendar ne gre pričakovati čudežev. Ključno je poskrbeti za čim boljše fotografije že na terenu – z ustrezno postavitvijo, lokacijo in nastavitvami fotoaparata. Photoshop se najbolj uporablja za splošno izboljšavo in ne za popravljanje vsake podrobnosti. Bližnje posnetke, ki bodo končali v poročni fotoknjigi, lahko doživijo popravke, kot so odstranjevanje nepravilnosti, gubic, itd. Vendar pa to ne velja za vse slike, zlasti ne za celoten nabor, ki ga prejmete v paketu.

Omejitve Photoshopa v poročni fotografiji

Popravljanje fotografij v Photoshopu, kot so zamenjava ozadja, izrezovanje oseb ali brisanje podočnjakov, je časovno zahtevno delo. Poročni fotograf običajno zaračunava tovrstne popravke, saj predstavljajo dodaten trud in stroške. Pomembno je razumeti omejitve Photoshopa in se zanašati na dobro izvedene posnetke že v fazi fotografiranja, namesto da bi pričakovali popravke za vsako podrobnost v postprodukciji.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x