Različne vrste snežnih verig za naše vozilo

Različne vrste snežnih verig za naše vozilo

Spremembe vremena in pogojev na cesti lahko resno vplivajo na naš način vožnje. V zimskih pogojih je naš avtomobil težje obvladljiv in morda sploh ni vozen. Snežne verige za avto se uporabijo takrat, ko moramo voziti po ledu, globokem snegu, blatu in v drugih težkih razmerah. Pomembno je, da izberemo pravilne dimenzije verig ter, da jih pravilno namestimo na naše vozilo. Res pa je, da obstaja več različnih snežnih verig, ki se med seboj precej razlikujejo po uporabnosti, težavnosti nameščanja ter zmogljivosti.

Klasične snežne verige lahko uporabljamo na vsakem avtomobilu

Neglede na velikost našega vozila, so klasične snežne verige za avto idealna rešitev za vožnjo v snegu. Imajo tudi številne prednosti, kot so:

  • Med nameščanjem verig avta ne potrebujemo premikati
  • Če smo obtičali v snegu, lahko namestimo verige in hitre speljemo iz težavnega predela na cesti
  • So izredno cenovno dostopne

Prednost je tudi ta, da imamo klasične snežne verige lahko vedno pospravljene v prtljažniku in jih uporabimo, ko jih potrebujemo. Malo težje pa jih je namestiti na vozila z zadnjim pogonom, saj moramo med nameščanjem zaobjeti celotno kolo in na notranjo stran namestiti pritrdilne kljuke.

Mehanizem hitrega nameščanja verig olajša delo mnogim voznikom

V zadnjih letih je avtomobilska tehnologija zelo napredovala. Tudi vožnja v težkih razmerah je bila olajšana voznikom s snežnimi verigami, ki imajo sistem hitrega nameščanja. Delujejo tako, da posebna vzmet zategne verigo na samo kolo, in že je vozilo pripravljeno na vožnjo v snegu. Lahko jih tudi namestimo, če smo obtičali v snegu pod pogojem, da kolesa niso preveč zakopana.

Snežne nogavice so dobra alternativa za snežene razmere

Iz Nordijskih držav sveta je prevzela svet tehnologija snežnih nogavic za avto. Snežne nogavice za avto so narejene iz tekstila, ki se je izkazal za zelo zanesljivega med vožnjo v snegu in po ledu. Take verige je izredno preprosto namestiti na vozilo, saj ne potrebujemo nobenega orodja, nastavljanja napetosti, pritrjevalnih sponk ipd. Res pa je, da so klasične snežne verige za avto veliko bolj zanesljive in nudijo boljšo zmogljivost v snegu, blatu in ledu.

Za najboljšo avtomobilsko opremo lahko obiščemo spletno stran www.withcar.si, kjer bomo našli nadomestne dele za veliko različnih osebnih in industrijskih vozil.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x