Ponjava za avto tudi za vsakdanjo zaščito

Ponjava za avto tudi za vsakdanjo zaščito

Avtomobili, ki niso garažirani, so izpostavljeni najrazličnejšim okoljskim vplivom. Ponjava za avto, ki se je nekoč uporabljala za pokrivanje avtomobilov, ki so stali dlje časa, je lahko precej praktična. Reši vas kar nekaj težav.

Kdaj pride prav ponjava za avto?

 

Avtomobili, ki jih ne parkiramo v garažo, so najbolj “na udaru” pozimi in poleti. Poleti so izpostavljeni visokim temperaturam, zaradi katerih se njihova notranjost pregreva. Ko po celodnevnem parkiranju na soncu sedemo v avtomobil, nas pot kar oblije. Pozimi je so avtomobili zunaj izpostavljeni snegu in ledu. Sneg pometemo, kadar se pojavita žled ali slana, pa ni potrebe, da imamo dodatno delo. Če prekriva avtomobil ponjava za avto, jo lahko hitro snamemo in že se lahko tudi zjutraj pravočasno odpeljemo v službo.

Ponjava za avto pa pride prav tudi v povsem običajnih razmerah. Morate v službi parkirati pod drevesom, pa ne želite, da je avtomobil poln ptičjih iztrebkov ali drevesnega soka? Enostavno ga pokrijte. S sodobno ponjavo to traja zgolj par minutk, tako da je delo hitro in enostavno. Vaš avto pa bo ostal čist!

S pomočjo ponjave lahko avto ubranite tudi pred prašnimi delci. Zlasti v ruralnih okoljih, kjer je veliko zelenja, so včasih avtomobili rumenkasti, saj jih v času cvetenja trav in dreves prekrije cvetni prah. Če vam pranje avtomobila več kot enkrat tedensko ne diši, ga je lažje pokriti.

Veliko ljudi se odloči za pokrivanje avtomobila med dopustom. Takrat avto stoji doma dlje časa, če se na pot odpravite z njim, pa je parkiran brez zaščite. V kampu ali na parkirišču pri apartmaju na morju je pokrivanje še kako priporočljivo. Ščiti pred iztrebki galebov, pred smolo iglavcev, prav tako pa pred nabiranjem soli, ki se ob močnejšem vetru hitro opazi na avtomobilski pločevini.

 

Ščiti ponjava tudi pred točo?

 

Za zaščito pred točo se običajno uporabljajo nekoliko debelejša pokrivala za avtomobile, ki skrbijo tudi pred zaščito pred udarci. Nekatera se namestijo hitro in enostavno, pri drugih je dela več, saj se s posebnimi nastavki skrbi tudi za bočno zaščito. Vsekakor lahko pregrinjalo proti toči uporabljate tudi za vsakdanjo zaščito, če je ta pomembna. Velja pa vedeti, da bo tako pogosteje izpostavljeno UV žarkom, torej se lahko tudi nekoliko hitreje uniči.

Če boste v pokrivalo vložili malo več, pa je to lahko multifunkcijsko. Dobra ponjava za avto je namenjena tako zaščiti pred točo kot drugimi vplivi. Prav tako je oblikovana z mislijo na to, da avto potrebuje zračenje, zato se ne bo pojavljal neprijeten vonj ali celo plesen.

 

Stilsko dovršeni pokrovi platišč CarPoint so narejeni iz najboljših materialov in bodo izboljšali in popestrili zunanji izgled vašega vozila. Preberite več v članku …

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x