Se vam zdijo gumi tepihi za avto neestetski?


Kompromisi med praktičnim in estetskim nas spremljajo na vsakem koraku. V vsakdanjem življenju se z njimi srečujemo tudi pri svojem avtomobilu. Tako že pri nakupu pogosto razmišljamo o tem, ali želimo avto, ki ni tako zmogljiv in zato porabi manj goriva, ali lep in zmogljiv avtomobil, ki je videti bolj športno, vendar je velik porabnik. Včasih nam glede končne odločitve ni treba veliko razmišljati, saj namesti nas odloči nekaj drugega: cena. Niso pa vse odločitve takšne. Primer so gumi tepihi za avto, ki jih lahko kupite že od dvajset evrov naprej. Če imate lep avto, ki je vaš “ljubljenček” in pravi lepotec, potem je odločitev glede tega, ali se bodo vanj namestili gumi tepihi, predvsem estetske narave.


Zakaj so priporočljivi gumi tepihi?

 

Gumi tepihi (https://www.withcar.si/ponudba/avto-tepihi so najboljša zaščita tal avtomobila. O tem gotovo ni dvoma. Iz prakse nam je hitro jasno, da se že v nekaj dneh vožnje na njih nabere obilo umazanije, ki bi sicer mazala tla avta in jih tudi dolgoročno poškodovala oziroma uničila. Tisti, ki se tega zavedajo, torej glede uporabe gumijastih preprog nimajo nobenih težav. Gre za enega tistih pripomočkov, ki jih je enostavno treba uporabiti.

Kaj pa, če je pri vašem avtomobilu videz res pomemben? Ob lepšemu vremenu bo dovolj, če se za zaščito tal poskrbi s tepihi iz tekstila. Te lahko naročite tudi po meri in v barvi, ki se povsem sklada z notranjostjo, tako da sploh niso opazni. Res pa je, da jih je treba čistiti pogosteje. Drobna umazanija namreč prodre med vlakna tekstila in se ne zadrži na površini. Ob slabem vremenu pa se to ne obrestuje.

Kadar z obutvijo prinesemo v avto mokroto, torej vodo od dežja ali snega, morda pa tudi blato, lahko umazanija hitro prodre v tekstilne obloge. Te so sicer iz umetnih materialov, ki se ne napojijo tako kot naravni, vendar pa se vlaga in umazanija zadržita med vlakni. Ko se umazanija zasuši, jo je nemogoče odstraniti, pa tudi sušenje tal avtomobila je običajno počasno. Včasih se pojavi tudi neprijeten vonj po vlagi in plesni. In prav zato je dobro, da se uporabijo gumi tepihi.

 

Kakšni naj bodo gumi tepihi?

 

Da bi vas gumijaste preproge čim manj motile, se odločite za tipske. Te so prilagojene posamezni znamki in modelu avtomobila. Lahko so originalne in nosijo logotip avtomobilske znamke, ali pa tudi ne. Vsekakor bodo kakovostni gumi tepihi videti lepše.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x