Poceni avtodeli za popravilo poškodovanega vozila

Ste ob prometni nezgodi kdaj razmišljali o tem, kako je mogoče na kar najbolj ugoden način popraviti poškodovano vozilo? Večina lastnikov se odloči, da bo avto zapeljala kar do delavnice, kjer bodo vse uredili in poskrbeli, da za popravilo plača zavarovalnica, a kadar se bo škoda krila s strani zavarovalnice, obstaja še druga možnost: popravilo v lastni režiji.

Zakaj bi se s popravilom ukvarjali sami?

Kadar vam avto na stroške zavarovalnice popravi servis, ta zavarovalnici za storitve izstavi račun, denar pa se prenese direktno z zavarovalnice na servis. Vendar pa vsi vemo, da zavarovalnica v takšnem primeru odšteje kar lepo vsoto denarja: vgrajujejo se originalni avtodeli, računajo se ure kleparja in ličarja po visoki postavki. Ne bi bilo bolje, da se uporabijo cenejši avtodeli in cenejše delo, vi pa razliko do polne cene pospravite v žep?

Zaščitite svoj avto s kvalitetnimi odbijači

Ni težave. Namesto, da bi peljali avto v popravilo k pooblaščencu, sklenite z zavarovalnico poravnavo za popravilo v lastni režiji. Kaj to pomeni? Ko bo cenilec ocenil škodo, vam bo ponudil izplačilo deleža te ocene v obliki gotovine na vaš račun. Denar torej prejmete vi, pri čemer velja poudariti, da znesek ni obdavčen in torej nimate dodatnih stroškov. S tem denarjem nato poskrbite za popravilo sami: kupijo se cenejši avtodeli (avtodeli so lahko novi ali tudi rabljeni), sami peljete avto k izbranemu kleparju in ličarju ter plačate za opravljeno delo. Seveda lahko, če znate, marsikaj postorite tudi sami.

Cenejši avtodeli, samostojna izbira cenejšega dela – to pomeni nižje plačilo! Ko boste vse plačali in bo avto ponovno takšen kot pred nezgodo, vam bo na računu še nekaj ostalo.

Originalni avtodeli ali »ponaredki«

Pravzaprav ni primerno, da govorimo o ponaredkih, saj nadomestni deli neoriginalnih znamk niso narejeni nezakonito. Bolje je torej govoriti o generičnih delih, ki so po svojih lastnostih enaki originalnim in povsem ustrezajo po kakovosti, le po znamki se razlikujejo. Takšni avtodeli so tako kot originalni na voljo v surovi obliki, torej se pred namestitvijo prilagodijo avtomobilu – pri karoseriji je na primer potrebno lakiranje. Bistvo je, da so tovrstni avtodeli (kot naprimer odbijač za avto) odlični in lahko zagotovijo popolno popravilo avtomobila.
Sicer pa prednosti generičnih avtodelov verjetno ni potrebno razlagati – če ste svojega jeklenega konjička namesto na drage originalne servise že začeli voziti k lokalnemu mehaniku, ki naredi servis za precej nižjo ceno, potem gotovo že veste, da ni pri tem nobenega tveganja.

Preberite še članek, ki vam bo razkril kateri so Rezervni deli za avto, ki jih je pogosto potrebno zamenjati

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x