Kako dobro poznate zaščito svojega avtomobila?

Kako dobro poznate zaščito svojega avtomobila?

Glede na povečano število avtomobilov na cestah, moramo dobro poznati delovanje svojega avtomobila. Oceniti moramo, kakšno varnostno razdaljo potrebujemo za varno zaustavitev vozila. Poznati moramo tudi posamezne dele, kot je npr. odbijač in kakšna je njihova funkcionalnost. Dobro je vedeti tudi, katere dele lahko sami zamenjamo in katere lahko zgolj avtomehanik.

Notranjost in zunanjost avtomobila

Notranjost našega avtomobila najbolj poznamo, saj v njej preživimo kar velik odstotek našega življenja. Poznamo delovanje vseh lučk na armaturi, namen smerokazov, kako vklopiti radio in podobno.

Avtomobilski odbijač
Avtomobilski odbijač za Chrysler Voyager

Velikokrat pa se poznavanje zaključi pri poznavanju zunanjosti avtomobila in vseh sestavnih delov motorja. Zunanjost namreč ni sestavljena samo iz odbijača in karoserije.

Zunanjost avtomobila sestavljajo še:

  • Žarometi, meglenke in smerne utripalke,
  • Različni senzorji,
  • Avtoantena,
  • Stranska ogledala, 
  • Pnevmatike, 
  • Brisalci,
  • Streha in ostala karoserija.

Kje se nahaja blatnik in kako izgleda?

Poleg estetske vrednosti je namen blatnika zaščita avtomobila in njegovih potnikov. Blatnik je tako zavit in ukrivljen del, ki poteka po celotni sprednji in zadnji strani vozila. Imamo različne oblike in barve odbijačev.

Primarno so narejeni z goste in močne plastike. Na voljo so v črni barvi. Prebarvamo jih lahko tudi v barvo svojega avtomobila ali kak drug odtenek.

Kako lahko kvaliteten odbijač reši vaše življenje?

Kvaliteten in pravilno pritrjen odbijač lahko reši vaše življenje. Njegov namen je namreč, da prestreže moč udarca zaradi trka.  Udarec se porazporedi po odbijaču in prepreči hujše posledice. Pri manjših nesrečah odbijač prepreči praske in udarce na karoseriji. Pri počasnem trku v npr. stebriček vaše ograje, bo večino škode utrpel blatnik. Pri počasni vožnji pa tudi prepreči poškodbe drugih udeležencev v prometu- kot so kolesarji. Pri trkih pri večji hitrosti pa bo prestregel večino sile udarca in preprečil resnejše poškodbe vas in vaših sopotnikov.

Preberite si še naslednji članek: Cerada proti toči za avto

Kako zaščititi avto, ki je parkiran na prostem in je izpostavljen vremenskim vplivom? Kakovostna cerada za avto je pravi odgovor na to!

Avtomobilska nesreča in povračilo škode s strani zavarovalnice

Glede na gosto količino prometa na slovenskih cestah, je možnost za nesrečo velika. Pri uveljavljanju kaska ali drugega povračila s strani zavarovalnice, lahko dobimo več ali pa precej manj odškodnine, kot je dejanske škode. V primeru, da ste povzročitelj nesreče vi, se vam splača, da manjša popravila opravite kar sami. Prek spleta lahko kupite rezervne dele in jih sami namestite na avtomobil. Avtomobilski odbijač lahko z upoštevanjem priloženih navodil zamenjate kar sami s pomočjo kakšnega prijatelja. 

Med izjemno koristne avtomobilske dodatke za zaščito proti obrabi zagotovo sodi tudi prevleka za avtomobilski volan, ki jo z užitkom uporablja marsikateri voznik. Preberi več …

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x