Klorela, čudežna alga

Klorela, čudežna alga


Ime Klorela bi brez težav pripisali kakšni vilinski junakinji, saj se sliši precej čarobno. Prav tako kot je v resnici čarobna ta mikroskopska alga, ki ima moč, da pomaga pri izboljšanju počutja ter pri preprečevanju nastanka množice bolezni. Spada namreč med super živila, po katerih v skrbi za zdravje precej pogosto posegamo in jo uživamo tako v obliki prahu kot v tabletah.

Na kaj vpliva klorela?

Klorela je idealno živilo za vegane, saj vsebuje izjemno bogastvo hranil, ki jih je včasih ob odrekanju hrani živilskega izvora težko v zadostni meri vnesti v telo. Največ pozitivnega se skriva v njeni zeleni barvi – v klorofilu. Naše telo ga potrebuje, a ker zelene rastlinske hrane ne uživamo dovolj, se brez uživanja klorele pri večini ljudi pojavi primanjkljaj.

lorela vsebuje več klorofila kot katera koli rastlina, ta pa je bistven za telesne procese na celični ravni. Njegov vpliv na telo je opazen tudi navzven. Pri uživanju klorele tako prav zaradi klorofila hitri opazimo, da se zmanjšata neprijeten zadah in tudi neprijeten vonj telesa. S klorelo lahko namreč dobro očistimo svoje telo, tudi kri in jetra, zato je izjemno priporočljiva pri detoksikaciji. Z njeno pomočjo odstranimo strupe in tudi težke kovine ter alkaliziramo oziroma razkisamo telo.

Kljub temu, da je alga, vsebuje klorela veliko beljakovin. Gre za vrste beljakovin, ki jih naše telo enostavno prebavi, torej veliko bolj preprosto in hitreje kot beljakovine živalskega izvora. Sicer pa se prebava on njenem uživanju tudi na splošno izboljša. Ker je v njej veliko encimov, težave s prebavo izginejo, počutimo pa se polni energije.

Ker hranila in encimi v kloreli vplivajo na telo na celični ravni, ji mnogi pripisujejo tudi preventivno moč v boju z rakavimi obolenji.

Klorela ali spirulina?

Klorela in spirulina sta algi, po katerih posegamo najbolj pogosto, marsikdo pa ne ve prav dobro, kakšne so razlike med njima. S klorelo vnesemo v telo desetkrat več klorofila, a manj beta karotena, prav tako pa ima spirulina veliko več beljakovin – glede na težo tudi desetkrat več kot govedina. Obe algi pomagata okrepiti imunski sistem. S klorelo dobimo nekaj več železa, s spirulino pa več dobrih maščob.

Kaj to pomeni za uporabo? Klorela se večinoma uživa takrat, kadar se želimo razstrupiti in očistiti, saj nase veže toksine in težke kovine. Za uporabo spiruline pa se pogosteje odločajo tisti, ki želijo shujšati, ter zaradi večje vsebnosti beljakovin tudi športniki in vegani.

Preberite si naš najnovjši članek na temo psihoterapija Ljubljana.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x