Bonifen

Sodobna zdravila nam pomagajo pri praktično vseh zdravstvenih težavah, predvsem pa radi nanje zanašamo pri blaženju bolečin, slabosti in podobnih nevšečnosti. V takšnih primerih namreč ne potrebujemo invazivnih operacij ali podobnih posegov, zadostujejo že zdravila, ki so brez recepta na voljo v najbližji lekarni.Skoraj vsakdo se vsaj občasno sooča s takšnimi blažjimi zdravstvenimi težavami, zato je povpraševanje po tovrstnih zdravilih veliko. Posledično poznamo tudi več različnih rešitev za enake probleme. Veliko izbire je predvsem pri analgetikih, ki se uporabljajo za blaženje najrazličnejših bolečin. Za ta namen lahko izbiramo med različnimi oblikami zdravil, ki se med seboj le malo razlikujejo, najpomembnejše pa je, da izberemo najučinkovitejše sredstvo.

Med analgetike spada tudi Bonifen, ki se uporablja za blaženje bolečin. Bonifen vsebuje ibuprofen, ki zavira vnetne in bolečinske procese in tako ovira napredovanje vnetij in lajša prestajanje bolečin. Zdravilo se uporablja predvsem za blažitev akutnih bolečin, med katerimi velja posebej izpostaviti glavobol in zobobol, pa tudi menstrualne bolečine, bolečine v mišicah in sklepih ob bolezni ter blažje bolečine po poškodbah. Bonifen se lahko uporablja tudi za zniževanje povišane telesne temperature.

V naštetih primerih je akutna bolečina le simptom, ki se pojavlja zaradi določenega razloga. Če razlog ni znan, se priporoča obisk zdravnika, saj je bolečina lahko posledica kakšne resnejše zdravstvene težave. Če pa vemo, zakaj se bolečina pojavlja, je uživanje Bonifena odlična rešitev za prestajanje bolečine. Seveda se tudi v tem primeru priporoča predhoden posvet z zdravnikom ali farmacevtom, prav tako velja izpostaviti običajna opozorila, ki veljajo pri jemanju zdravil. Treba je paziti na morebitne alergije, kombinacije z drugimi zdravili, druge zdravstvene težave in podobno. Zdravilo se odsvetuje ženskam v zadnjem trimesečju nosečnosti in otrokom, mlajšim od 12 let. Za dodatne informacije poskrbi priloženo navodilo, vse potrebno pa zna razložiti tudi usposobljen zdravnik ali farmacevt. Bonifen je na voljo brez recepta v lekarnah.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x