Omilitev menstrualnih težav in PMS s pomočjo učinkovitih trikov

Omilitev menstrualnih težav in PMS s pomočjo učinkovitih trikov

Nemalo je takšnih žensk, ki prvi dan menstruacije in nato še kakšen dan dlje trpijo za bolečimi menstrualnimi krči. Ob tem jih navadno mučita tudi napihnjenost ter sila neprijeten občutek v predelu rodil. Vemo, da menstrualne težave lahko omilimo z uporabo najrazličnejših protibolečinskih sredstev oziroma tablet. Kljub temu pa je bolje uporabiti kaj naravnega oziroma kakšen trik, ki zagotovo utegne pomagati.

Med drugim si ženske v času menstruacije lahko pomagajo s primerno toplimi obkladki. Razbolele dele telesa lahko učinkovito ogrejejo. Pri tem se lahko uporabi vroča brisača, termofor, steklenica z vročo vodo pa tudi segrete blazinice iz gela.

Položaj zarodka za odpravo bolečin pri menstruaciji

Če raje kot na zdravila pri menstruaciji in PMS prisegate na učinkovite trike kot na zdravila, lahko v času večjih bolečin uporabite položaj zarodka. To v praksi pomeni, da se udobno namestite na ležišče ali na kavč ter se namestite tako kot zarodek – ulezite se na stran in pokrčite noge. Menstrualni krči bodo zagotovo bistveno manj boleči, ker takšna poza razbremeni pritisk na trebušne mišice pa tudi na rodila. Obenem pa je precej manj možnosti, da vam bo v takšnem položaju ušla menstrualna kri.

Ko se soočate s PMS oziroma s predmenstrualnim sindromom, kasneje pa z menstruacijo, se je najbolje obleči v široka ter udobna oblačila. Tesna oblačila vas v tem primeru lahko kar precej ovirajo. Še posebej to velja za ozke hlače. Počutili se boste bolje, bolj svobodno in udobneje.

Preberite si še naslednji članek: Pomanjkanje magnezija

Nekateri simptomi nizke ravni magnezija so utrujenost, mišična šibkost, neredno bitje srca, tesnoba in težave s spanjem. Če imate katerega od teh simptomov, je pomembno, da obiščete zdravnika in preverite raven magnezija. Če vam primanjkuje magnezija, lahko raven magnezija povečate na več različnih načinov. Lahko jemljete dodatke z magnezijem ali pa povečate vnos živil, ki so bogata z magnezijem, kot so temno zeleno listje, oreščki in semena.

Privoščite si hrano za dušo

V času PMS in ko ženske težijo menstrualne bolečine, bi najraje pojedle precej več kot pa navadno. V resnici si v teh dneh to lahko brez slabe vesti privoščijo. Telesu bi namreč morale dati tisto, kar potrebuje, in to brez kakršnih koli zadržkov.

Ko bodo bolj občutljivi dnevi minili, se bodo lahko ponovno vrnile v ustaljeni red prehranjevanja.

Ko bodo bolj občutljivi dnevi minili, se bodo lahko ponovno vrnile v ustaljeni red prehranjevanja.

V času PMS in menstruacije se alkoholu raje izogibajte

Veliko žensk ima v času menstruacije večje težave s kožo. Pojavi se mozolji in še druge težave, ki so povezane s hormonskim stanjem. Jetra se morajo zato precej bolje osredotočiti na čiščenje hormonskih aken. Ravno zato je še toliko pomembneje, da se v tem času izogibajo pitju alkohola.

CBD in lajšanje menstrualnih težav.
Počutili se boste bolje, bolj svobodno in udobneje.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x