Koristni nasveti pri nakupu korekcijskih očal

Koristni nasveti pri nakupu korekcijskih očal

Izbira najustreznejših korekcijskih očal za vaše potrebe zagotovo ni tako enostavna, kot se zdi na prvi pogled. Čeprav so vam morda katera korekcijska očala na prvi pogled izjemno všeč, pa to še zdaleč ne pomeni dobrega ujemanja z obliko vašega obraza.

Če je na primer oblika vašega obraza okrogla, vam bo zagotovo bistveno bolj pristajala druga oblika korekcijskih očal, kot če je vaš obraz na primer ovalen. O izbiri korekcijskih očal glede na obliko vašega obraza in ne nazadnje glede na vaš tip osebe smo vam pripravili nekaj koristnih nasvetov, ki se vam jih pri nakupu očal zagotovo splača upoštevati.

Ustrezna očala za okrogel obraz

Korekcijska očala za okrogel obraz so lahko pravokotna, trikotna ali večrobna. Osebam z okroglim obrazom bodo dobro pristajala tudi mačja očala oziroma očala v obliki metulja. Lahko posežejo tudi po korekcijskih očalih z ozko priponko oziroma z ročko za ušesa ali pa tako imenovana aviator očala.

Ustrezna očala za ovalni obraz
Korekcijska očala za okrogel obraz so lahko pravokotna, trikotna ali večrobna.

Za okroglo obliko obraza se ne priporoča okroglih očal oziroma očal z ozkimi okvirji. Prav tako se izogibajte tudi očalom z ostrejšimi robovi ali geometrijskim oblikam očal ali pa očalom z barvnimi stekli. Ne bodo se vam podala niti korekcijska očala, ki so visoka in prekrivajo vaše obrvi.

Ustrezna očala za ovalni obraz

Če je vaš obraz ovalen, potem vam bodo odlično pristajala korekcijska očala z mehkimi linijami okvirja. To so lahko ovalna, okrogla ali pa kvadratna očala. Nase lahko nadenete mačja očala ali očala v obliki metulja. Odlično boste izgledali tudi z uporabo aviator očal.

Kdaj so dobrodošla korekcijska očala?

Ovalnemu obrazu nikakor ne pristojijo korekcijska očala z ostrejšimi linijami, masivna očala in niti ne preveč široka očala. Izogibajte se še očalom z ozkimi okvirji.

Ustrezna očala za kvadratni obraz

Za osebe s kvadratno obliko obraza so zlasti primerne večja korekcijska očala. Očala imajo lahko tako velike okvirje, kot je širok obraz. Okvirji so lahko tudi pisani. Še posebej vam bodo pristajala očala z ovalnimi, okroglimi ali pa rahlo podolgovatimi okvirji. Izbirate lahko tudi med aviator očali ali pa med očali, ki imajo mačjo obliko.

Izogibati se je potrebno kvadratnim očalom z ostrejšimi robovi, majhnimi ter ozkimi okvirji. Osebam s kvadratnim obrazom prav tako ne bodo pristajala korekcijska očala z okvirji, ki so širši od samega obraza.

Preberite si še naslednji članek o zobni gnilobi.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x