Učinki prehranskega dodatka MSM

Učinki prehranskega dodatka MSM

Najrazličnejši prehranski dodatki so skorajda postali del našega življenja. Kljub temu pa ne smemo pozabiti, da je v prvi vrsti ključna zdrava uravnotežena prehrana in še številni drugi dejavniki, ki vplivajo na kakovost našega življenja. Če jih ne upoštevamo, nam tudi še tako kakovostni prehranski dodatki v resnici ne morejo kaj dosti koristiti.

Med zelo priljubljene prehranske dodatke se v zadnjih letih prišteva tudi MSM, ki ga mnogi poimenujejo kot mineral lepote.

Čemu naj bi služil prehranski dodatek MSM?

Prehranski dodatek MSM je marsikomu med vami dobro poznan in ga s pridom že uporabljate, in sicer po priporočilih strokovnjakov. Glede na to, da se MSM pogosto označuje kot mineral lepote, lahko sklepamo, da nam lahko zelo dobro koristi tudi pri koži.

Prehranski dodatek MSM
Ohranite vitalnost sklepov in zdravo kožo! Prehranski dodatek MSM je naravna podpora za zdravje sklepov in lepoto kože.

MSM naj bi uporabnikom lahko izjemno koristil pri različnih težavah s kožo, kot so encimi, luskavica, akne, dermatitis, prhljaj. Če ga nanašate lokalno na rano, pa naj bi MSM dovolj učinkovito pomagal tudi pri hitrejšem celjenju ran, ne da bi nam pri tem ostajale brazgotine.

Za zmanjševanje oteklin in vnetij

MSM naj bi prav tako dobro pomagal pri zmanjševanju vnetij in oteklin, ki so lahko posledica različnih bolezenskih stanj. V vlogo naravnega analgetika lahko lajša bolečine in mišične krče. Pomagal naj bi nam tudi pri izboljševanju gibljivosti sklepov, pri zmanjševanju oteklin in bolečin.

Prehransko dopolnilo MSM je močno protivnetno sredstvo

Prehranski dodatek MSM deluje tako, da naše telo primerno oskrbi z biološkim žveplom, ki direktno poskrbi, da se lahko hrustanec v sklepih obnovi.

Primerna uporaba MSM prehranskega dopolnila

Strokovnjaki priporočajo, da se MSM dnevno popije s kozarcem vode. Vanj se splača stisniti nekaj limone, ker vitamin C sinergijsko še bolj okrepi njegovo delovanje.

Prav tako MSM lahko vmešate v svoj najbolj priljubljeni tonik oziroma kremo. Z njim si lahko dnevno popršite obraz. V tem primeru naj bi namreč pomagal tudi pri bistveno hitrejšem celjenju ranic, proti brazgotinam, aknam in proti najrazličnejšim vnetnim stanjem.

Prehransko dopolnilo z antiseptičnimi učinki

MSM nastaja pri rastju alg v morjih in nato izhlapeva v oblake. V obliki padavin pade nazaj na zemljo in tako postane hrana ter hranilo za vse organizme na zemlji.

Med drugim naj bi prehranski dodatek MSM imel tudi antiseptične in očiščevalne učinke v prebavnem traktu, obenem naj bi stimuliral izločke želodca.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x