Kdaj je najboljši čas za spočetje otroka?

Kdaj je najboljši čas za spočetje otroka?

Dejstvo je, da ženska lahko zanosi samo v določenem časovnem oknu svoje menstruacije. Za to je toliko bolje, če lahko same opravijo svoj izračun plodnih dni. Tako lahko zagotovijo najboljše pogoje za spočetje, če poznajo časovne vale menstruacije. Na srečo obstaja kar nekaj načinov, ki nam povedo, kdaj je čas ovulacije. Takrat je tudi najboljši čas, da ženska zanosi na točno tisti dan, ali malo prej. To časovno obdobje je kritično in ga lahko hitro spregledamo, saj če ne znajo spremljati znakov svojega telesa, potem ne morejo točno izračunati časa ovulacije.

Plodno obdobje menstrualnega cikla

Ko govorimo o želji po spočetju otroka, potem je pomembno, da poznamo plodno obdobje ženskega telesa. Ta čas ni univerzalen in je drugačen za vsako žensko. Primarno je odvisen od časa menstruacije, ki pa se razlikuje od ženske do ženske.

Večino ljudi misli, da je zanositev možna vsak dan v mesecu, vendar temu na žalost ni tako. Plodnih je samo nekaj kratkih dni, ki jih moramo prepoznati, če želimo zanositi. Razlog za to je, ker imajo jajčeca in sperma zelo omejen rok življenja, ki traja do samo nekaj dni. Nujno pa je potrebno, da pride do združitve med jajčeci in spermo v primernem trenutku, da nastane zarodek.

Izračun plodnih dni

Poznavanje svojega telesa je ključno, da se ženska zaveda najboljšega časa za zanositev. Menstrualni cikli so redni in se zgodijo v določenem dnevu v mesecu. Možno jih je spremljati z dnevnikom ali računalniško aplikacijo na prenosniku ali pametnem telefonu. Končajo se dan pred naslednjo menstruacijo. Večina ženska ima cikel, ki traja od 20 do 35 dni.

Čas menstrualnega cikla prepoznamo tako, da izmerimo prvi dan krvavenja, ki naznanja začetek menstruacije. Moramo se zavedati, da so te cikli dosti podobni, vendar lahko pride do razlik med njimi. Tako se lahko pričnejo z zamikom ali malo prej, kot prejšnji mesec. Če se sprašujete kako naredimo izračun povprečja plodnih dni, se to napravi tako, da seštejemo čas zadnjih treh menstruacij oz. ciklov in jih delimo s tri. 

Najbolj plodni dnevi v ovulaciji

Izračun plodnih dni nam tako pove, katero je naše povprečje menstrualnega cikla. Čas ovulacije, kot prej omenjeno, je najboljše obdobje za zanositev. Povprečno se začne 14 dni pred menstruacijo. To nam pove, da če je naše povprečje 35 dni, potem je najboljši čas za spočetje 21. dan.

Nekatere ženske imajo preveč različne zamike, kar se tiče izračuna ovulacije. V tem primeru je priporočeno, da imajo spolne odnose vsake nekaj dni, da povečajo možnost nosečnosti. Za najboljši razvoj otroka je priporočljivo, da mati jemlje prehranska dopolnila. Ta lahko najdemo na spletni strani www.vitanoval.com, kjer lahko izbiramo med mnogimi vrhunskimi prehranskimi dopolnili za žensko pred in po zanositvi.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x