Športna masaža je najboljša regeneracija ter način aktiviranja športnika ali rekreativca pred nastopom oziroma treningom

Kakovostna športna masaža je osnova za vrhunski šport , koristi pa tudi vsem rekreativcem. Po končani vadbi ali nastopu športna masaža pripomore k hitrejši obnovi obremenjenih in izčrpanih mišic. Enako se masaža lahko izvaja pred nastopom ali celo med samo aktivnostjo. Izbrana športna masaža je največkrat strokovno določen nabor tehnike, intenzivnosti in podobnih lastnosti. Ker je vsak človek poglavje zase je učinkovita športna masaža odvisna predvsem od pravilnega pristopa ter same izvedbe.

Dober maser zna oceniti stanje mišice ali mišic predno se začne športna masaža ter uporabiti najbolj primerne gibe, uporabiti optimalno moč ter najbolj učinkovit pritisk. Zato so v vrhunskih športih maserji cenjeni ter tudi iskani, mnogi klubi in posamezniki jih po potrebi iščejo na drugem koncu sveta. Njihova športna masaža vpliva na rezultate, zato ni izbor ni naključje. Enako velja za aktivnosti iskanja prenosnih masažnih miz in angažiranje maserjev. O tem kako koristni so maserji, je na žalost velikokrat premalo povedanega. Največkrat je njihovo delo v senci športni dosežkov, kljub njihovem izrednem prispevku. Najboljši viri o tem, kako pomembna je športna masaža so prav športniki sami. Kdor ima vsaj kanček izkušenj z vrhunskim športom bo znal najbolje povedati, kako dobro vpliva športna masaža na regeneracijo ter sposobnosti vrhunske izvedbe po njej. Izbira je zato zahtevna in seveda ključna. Ena od enostavnih rešitev pri dilemi izbire ponudbe je športno rekreacijski center. Tak primer je Rogla, ki je baza za mnoge priprave reprezentanc, klubov ter posameznikov. To je za mnoge tudi referenca, ko želijo in iščejo zase najboljšo možno športno masažo. Ker so na Rogli priprave športnikov in ekip v različnih športih, smo lahko prepričani v izkušenost za naše individualne zahteve oziroma našo športno aktivnost.

Športna masaža korist vsakemu rekreativcu in športniku, pri napredku ter vrhunskih dosežkih.

http://www.rogla.eu/si/zdravje-in-wellness/wellness-center-planja/masaze

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x