Kako najeti stanovanje v Ljubljani

Kako najeti stanovanje v Ljubljani

Ljubljana pokriva vsa področja našega življenja in je kot taka idealno mesto za bivanje. Vse aktivnosti so vam na razpolago že s kratko vožnjo z avtomobilom ali mestnim prevozom. Stroški za bivanje so malo višji od drugih mest v Sloveniji, vendar se izplačajo. Neprecenljivi trenutki na kavici s prijatelji ob Ljubljanici, med sprehodom do gradu ali pa med ogledom filma v kinu, so nekaj, kar ne morete dobiti v drugem kraju.

Bodite pozorni na dodatne stroške

V kolikor si ne morete privoščiti nakupa stanovanja, vsekakor razmislite o najemu. Nekateri stanodajalci omogočajo tudi možnost postopnega odplačevanja, ob vnaprejšnjem dogovoru. Ali poznate vse podrobnosti, na katere morate biti pozorni, čim vidite napis oddam stanovanje Ljubljana? Pred najemom najprej določite proračun, velikost nepremičnine, najdite dobro lokacijo ter povprašajte o dodatnih stroških in odpovednem roku. Pojdite na ogled in poglejte vsa očem vidna področja in skrite kote. Bolje je, da ste vnaprej obveščeni o vseh pomanjkljivostih, kot, da imate kasneje dodatne komplikacije.

Poglejte vse podrobnosti

Cena stanovanja za najem v Ljubljani vam je morda všeč, vendar vas skrbijo podrobnosti. V kolikor boste najeli nepremičnino prek posrednika, bo le-ta preučil vse pomanjkljivosti in pozitivne lastnosti in vas o njih obvestil. Pri samostojnem najemu pa bodite pozorni na stanje armatur v kopalnici, na delovanje električnih priključkov in gospodinjskih aparatov, delovanje luči in klime, odpiranje in zapiranje oken ter vrat ter hrup iz okolice. Študente ponavadi ne moti bolj hrupno območje, zaposlenim pa to predstavlja velik problem. Lokacijo obiščite tudi v urah prometnih konic, da vidite, koliko časa vam bo vzela vožnja.

Pogajanje o ceni in stroških

Čim lastnik objavi novico oddam stanovanje v Ljubljani, bo dobil obilo prijav različnih posameznikov. Na vas je, da se pogodite o ceni in stroških. Preučite vse morebitne pomanjkljivosti in določite nižjo ceno. Dokažite, da ste zaupanja vredni in boste lepo skrbeli za svoj dom. V kolikor ne morete znižati cene in je previsoka za vaš proračun, razmislite o iskanju stanovanja prek posrednika. Slednji se bo pogodil za primerno ceno in vam prihranil vse nevšečnosti glede nepredvidenih stroškov.

Vas zanima oddaja stanovanja Ljubljana? Več v našem najnovejšem članku.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x