Praktične sedežne garniture za majhne dnevne sobe

Praktične sedežne garniture za majhne dnevne sobe

Imate majhno dnevno sobo in se hkrati sprašujete, kako izbrati sedežno garnituro, ki ni le praktična, ampak se tudi popolnoma prilega slogu vaše sobe? Iščete način, kako s takšnim kosom pohištva čim bolj povečati razpoložljivi prostor in ga hkrati dobro izkoristiti? Tukaj je praktičen vodnik, ki vam bo pri tem pomagal.

Zofe in kotne sedežne garniture za majhne dnevne sobe

Preden se odpravite po nakupih, se prepričajte, kateri dejavniki so vam najbolj pomembni. Če dnevna soba služi kot spalnica ali rezervna soba za goste, potem je vredno razmisliti o zložljivih zofah, po možnosti trosedih, torej ustrezne velikosti. Lahko se tudi zgodi, da je v primeru majhne dnevne sobe v hiši vgrajeno talno gretje. V takšni situaciji bodite pozorni na zofe in kotne sedežne garniture z dvignjenimi nogami, zaradi katerih bo ogret zrak bolj svobodno krožil v prostoru, ne da bi se pri tem izgubila toplotna energija. 

Imate majhno dnevno sobo in se hkrati sprašujete, kako izbrati sedežno garnituro, ki ni le praktična, ampak se tudi popolnoma prilega slogu vaše sobe?

Kavči s praktičnim prostorom za shranjevanje

Raztegljiv kavč ni edina stvar, na katero bi morali biti pozorni pri nakupu. Če želite še več praktičnosti, poskrbite, da ima pohištvo praktičen prostor za shranjevanje. Vanj lahko poleg rezervne posteljnine pospravite tudi zimska oblačila, za katera v omari pogosto zmanjka prostora. Tri sedežne zofe s predali za shranjevanje so zato zelo uporabne in kot nalašč za majhne hiše in stanovanja.

Vizualna lahkotnost ni nič manj pomembna

Ali je mogoče, da imajo zofe v dnevni sobi toliko možnosti uporabe in da majhna notranjost ni vizualno preobremenjena? Da, to je mogoče, vendar je treba upoštevati nekaj stvari. Tudi v tem primeru se bodo obnesle dvignjene noge, zaradi katerih bo pohištvo vizualno dajalo vtis lahkotnosti. Pomembno vlogo ima tudi barva. Svetlejša kot je, bolj subtilna in nežna bo izgledala zofa.

Izbira zofe za dnevno sobo ni enostavna. Z upoštevanjem zgoraj navedenih načel pa si lahko zagotovo olajšate odločitev in tako poiščete varianto, ki bo popolnoma ustrezala vašim potrebam.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x