Telovadba za hujšanje je vstopnica za kakovostno življenje

Telovadba za hujšanje je vstopnica za kakovostno življenje .

Kakovostno življenje uresniči redna in kakovostna telovadba za hujšanje. Vsaka telesna aktivnost je poglavje zase, tudi praktično enaka telovadba je vedno znova nov dogodek. Pomembno je predvsem zavedanje, da telovadba za hujšanje prinaša koristi z naporom, bolečinami in drugimi negativnimi posledicami. Premagovati moramo tudi ovire, ki so velikokrat zgolj v naši glavi. V življenju mora telovadba za hujšanje pridobiti svoje mesto ter svoj urnik, temu pa se morajo prilagoditi vse druge aktivnosti. Njen učinek lahko med drugim zaznamo že z premagovanjem v mislih postavljenih ovir. Ker je telovadba za hujšanje napor, možgani velikokrat proizvedejo lažna prepričanja o nekoristnosti ter o številnih boljših in bolj privlačnih aktivnostih.

Možgani iz izkušenj vedo, da bo telovadba za hujšanje zahtevala napor, znojenje, po vadbi boo utrujeni. Vsi občutki se skoncentrirajo v negativno obliko, možgani pa nam kot alternativo ponudijo boljšo rešite. Vsak pozna občutek, ko bi najraje kakšno neprijetno opravilo odložil. Pri telesni vadbi se pred začetkom pogosto pojavljajo misli na bolj prijetna opravila. Vendar jih moramo premagati, telovadba za hujšanje pri tem ni nič drugega kot naše profesionalno delo. Vsak bi raje pred odhodom na delo izbral marsikaj drugega, če ga ne bi obremenjeval osebni dohodek.

Enako mora telovadba za hujšanje postati nuja, ker nas obremenjuje naša povečana telesna teža, nepopolna postava, zmanjšana gibalna sposobnost in podobno. Preprosto moramo na določen dan oditi na telovadbo, ter opraviti vse predpisane vaje. Vse ostalo moramo takrat odmisliti, ker je to edini način za doseganje rezultatov. Tudi prelaganje na dan prej ali kasneje ni pravilen pristop, saj so intervali namenjeni regeneraciji ter niso izbrani naključno. Z zamikom bomo telesu vzeli potreben čas za regeneracijo, s tem pa si lahko povzročili osnovo za negativne posledice vadbe.

Telovadba za hujšanje mora na določen dan potekati, vse izgovore je treba pri tem enostavno preslišati.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x