Enostavna sanacija kanalizacije brez izkopa in dodatnih stroškov

Enostavna sanacija kanalizacije brez izkopa in dodatnih stroškov

Včasih je bila sanacija kanalizacije drag postopek. Izvajalci so prekopali velik del dvorišča, da so našli problematično točko. Po izkopu in sanaciji, so zemljo zravnali nazaj. Vam pa je ostala naloga, da ponovno uredite okolico hiše. V primeru, da je prišlo ponovno do težav s kanalizacijskimi cevmi, so kmalu ponovno izvedli izkop. Dandanes vse poteka hitreje in enostavnejše.

Klasična rekonstrukcija z izkopom

Klasična rekonstrukcija je bila dolgotrajen in precej neprijeten postopek. Največje težave so se pojavile pri obnovi cevi pod cestiščem ali celo kakšnim križiščem. Postopek je trajal veliko časa in je onemogočil promet za nekaj časa. Stal je tudi veliko denarja. Današnja rekonstrukcija je veliko hitrejša, enostavnejša in cenejša.

Sanacija brez izkopa

Sanacija kanalizacije brez izkopa je idealna rešitev za obnovo starega ali dotrajanega cevovoda. Izvajalec popravi ali zamenja zgolj en del cevi, brez izkopa. Postopek se začne s pregledom s kamero. Delavec najde problematično mesto in oceni razsežnost poškodb. S pomočjo visokotlačnega čistilca najprej očisti cev, nato pa ponovno pregleda stanje s TV kamero. Na poškodovano lokacijo namesti epoksidno nogavico in sproži proces vpihovanja vroče vode. Nogavico na koncu še pričvrsti in pripravi potrebne priključke. S tem se popravilo zaključi. Ta metoda je izjemno učinkovita, hitra in prinaša odlične ter dolgotrajne rezultate.

Vzroki za težave s kanalizacijo

Na stanje kanalizacijskih cevi vplivajo različni dejavniki. Precej moteč dejavnik so vremenski pojavi, posedanje terena in voda. Problem se manifestira v razpadu betonske, litoželezne ali salonitne odtočne cevi, razpadu svinčene kanalizacijske cevi, odpadanju notranjih oblog železnih cev in podobno. Sanacija kanalizacije tako ne vsebuje samo čiščenja cevi in nameščanja epoksidne nogavice, temveč tudi popravilo celotnega sistema od odtočnih cevi v stanovanju do kanalizacijske napeljave zunaj. Sami lahko poskrbite za odlično stanje odtočnih cevi s tem, da se izogibate izlivanju olja in drugih mastnih sestavin v odtoke.

Gnojila. Med pestro izbiro gnojil izberite ustreznega za vaše rastline. Gnojili bo pripomoglo k boljši rasti tako cvetočih rastlin, zelenjave ali trate. Preberi več …

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x