Na kaj vse je treba paziti pri izboru tuš kabine?

Na kaj vse je treba paziti pri izboru tuš kabine?

Opremljanje kopalniškega prostora zagotovo sodi med zahtevnejša opravila. To velja zlasti za izbiro primerne tuš kabine. V tem primeru zelo veliko vlogo igrajo velikost kopalnice in seveda tudi potrebe uporabnikov. Če je prostor dovolj velik, si seveda poleg tuša lahko omislimo tudi kad. Za vsakodnevno nego je precej bolj dobrodošla tuš kabina kot kad. Slednja je primernejša za razvajanje v kopeli, prav tako za kopanje otrok ali pa ko morate na roke oprati kaj večjega.

Za najbolj preprosto obliko velja klasične tuš kabina. Na voljo je kvadratna ali pa polkrožna oblika. Vanjo se lahko preprosto vstopi in za seboj zapre vrata. Ko govorimo o postavitvi, pa je seveda izbira kotne kabine najbolj logična.

Različne globine tuš kadi

Pri izbiri kotne kabine in drugih vrst ima ključno vlogo tudi sama globina, ki pa je lahko zelo različna. Na sploh pa sama namestitev tovrstnega elementa v kopalnico poteka praviloma v več korakih. Najprej je treba poskrbeti za merjenje kotne kabine, nato za pritrditev okvirja na steno, sestavo preostalih delov, vstavitev stekla v profile ter vezavo, ne nazadnje še za primerno zatesnitev vseh spojev. Slednje lahko naredimo s pomočjo tesnila ali pa silikona.

Top pet tuš kabin.

Pomemben sestavni del kotne kabine so vrata. Ta so lahko drsna, zaobljena, nihajna ali pa enopanelna. V slednjem primeru so vrata kot neke vrste plošča, ki se odpira navzven. Takšna vrsta je predvsem zaželena pri samostoječi kabini in so odlična izbira torej za manjše površine, ki si ne zmorejo privoščiti drsnih vrat.

Izbira primernega stekla pri tuš kabinah

Ne glede na to, ali vas je najbolj zamikala izbira kotne kabine za tuširanje ali morda samostoječa, boste morali verjetno v vsakem primeru izbrati še primerno steklo. Izbire je veliko. Med najpogostejše pa na primer sodijo prozorno steklo, motno ali matirano steklo, vrata z vzorci ali teksturo. Slednja omogočajo veliko mero zasebnosti, obenem pa lahko vrhunsko prispevajo tudi k slogu kopalniškega prostora.

Seveda se k tuš kabini lahko dobro podajo tudi številni priročni dodatki, kot so na primer nosilci ali pa držala za brisače.

Širina in velikost vrat pri tuš kabini

Pri vratih samostoječe ali kotne kabine je nujno, da se pri izbiri upoštevata predvsem velikost višine in širine. Vrata je potrebno izmeriti, ko je kabina v resnici že končana. Pametno jih je izmeriti vsaj dvakrat.

velika izbira tuš kabin
Pri izbiri kotne kabine in drugih vrst ima ključno vlogo tudi sama globina.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x