Nadgradimo klasična svetila z LED žarnico

Nadgradimo klasična svetila z LED žarnico

Izbira svetil za naš dom, pisarno ali delovni prostor je izredno bogata. Dandanes je mogoče izbrati žarnice različnih velikosti, barv svetlobe in drugih lastnosti. Seveda pa ne gre zanemariti dejstva, da lahko uporabimo moderne izvedbe omenjenih svetilnih teles, ki uporabljajo polprevodniško tehnologijo osvetljevanja. To pomeni, da porabijo veliko manj električne energije, se manj segrevajo in tudi delujejo veliko dlje. Z njimi pa lahko nadgradimo tudi klasična svetila, ki so v našem domu ali pisarni že dolgo časa.

Kaj so LED žarnice?

Klasična svetila so dolgo časa uporabljala navadne žarnice. Te so zelo ugodne za nakup in so še vedno prisotne v mnogih modernih lustrih, stenskih lučeh, namiznih svetilih ipd. So pa poznane po svoji dokaj kratki življenjski dobi in visoki vročini, ki jo med delovanjem proizvedejo. Zato se celotna industrija svetil vedno bolj nagiba k uporabi bolj učinkovitih svetlobnih teles s polprevodniško tehnologijo. 

kupi pametne led žarnice
Dandanes je mogoče izbrati žarnice različnih velikosti, barv svetlobe in drugih lastnosti.

Moderne LED žarnice ne uporabljajo žarilnih nitk ali plina. V njih se nahaja polprevodnik, ki je po sestavi narejen iz različnih kovin. Ko prek polprevodnika steče električna energija, ta prične žareti in ustvarjati svetlobo. Pri tem pa porabi zelo malo električne energije, kar je velika prednost.

Pametna LED žarnica za moderni dom

Vedno bolj popularne so različne tehnologije za pametno upravljanje doma. Med te sodi tudi pametna LED žarnica, ki nam omogoča lažjo uporabo svetila. Odvisno je od tehnologije, vendar so omenjene naprave zmožne se povezati z raznimi računalniškimi glasovnimi pomočniki in pametnimi napravami. Povežemo jih lahko tudi preko Wi-Fi ali bluetooth tehnologije. Tako jih lahko upravljamo preko Android ali iOS telefona in drugih računalniških naprav. Mogoče je nastaviti barvo svetlobe, časovnik delovanja žarnice in mnoge druge lastnosti. 

Vsaka pametna LED žarnica ima tako svoj poseben namen, saj jo lahko uporavljamo preko modernih naprav. Pri tem pa je seveda potrebno izpostaviti dejstvo, da prihranimo veliko denarnih sredstev na dolgi rok, saj lahko brezžično svetila ugašamo ali prižigamo.

Vedno bolj popularne so različne tehnologije za pametno upravljanje doma.

Žarnice, ki ne proizvajajo močne toplote

Klasične žarnice so zelo poznane po tem, da se med delovanjem močno segrejejo. To je lahko do določene mere nevarno, saj lahko povzročijo lažje poškodbe, če se jih dotaknemo.

Med delovanjem se novejše žarnice manj segrevajo, saj so uporabljeni boljši materiali in samo svetilno telo je bolj učinkovito pri ustvarjanju toplote. Polprevodniška tehnologija osvetljevanja pa zelo malo segreje žarnico. Približno 90% električne energije se pretovori v svetlobo, drugih 10% pa v toploto. To je tudi glavni razlog, da so veliko bolj priporočljive za uporabo v domovih, kjer se nahajajo otroci in živali.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x