Enostavno varovanje za nizko ceno

Verjetnost, da bo vaše podjetje ali poslovni prostori tarče napada ali vloma, vedno obstaja. A kdo bi razmišljal o tem, še preden se kaj neprijetnega zgodi. Marsikdo vseeno. Tako podjetja najemajo varnostne službe, postavljajo visoke ograje ter druge varovalne sisteme, kot so video nadzor s kamerami in podobno. V zadnjem času se vse pogosteje pojavljajo tudi lažni video nadzori. Sistem deluje tako, da sploh ne deluje, saj so kamere plastične, imajo pa LED lučko, ki simulira delovanje, v resnici pa ni nobenega snemanja ali česa podobnega. Vseeno dovolj, da odžene marsikaterega napridiprava.

Bodite neopazni

Po drugi strani pa lahko razmišljamo tudi obratno. Mar ne bo ravno varovanje pokazalo, da je v prostoru nekaj, zaradi česar bi se splačalo vdreti vanj? Če torej želimo ostati neopazni, se je pametno narediti reveža, namesto bogataša in marsikateri nepridiprav se bo že na daleč obrnil stran, saj bo videl, da v resnici ni nič pametnega, kar bi se splačalo odnesti in zaradi tega tvegati vlom. Lažne kamere bi lahko to že preprečile, ena od dobrih možnosti pa je tudi kvalitetna osvetlitev.

LED reflektor ali navadna luč

Led reflektor s senzorjem je samo ena od možnosti, ki so na trgu, a čeprav morda na prvi pogled ne izgleda najboljša, pa je potrebno dobro razmisliti, kaj vse prinaša. Za začetek gre za LED osvetlitev. Prednost led žarnic ali LED reflektorja (http://www.volino-svetila.si) je v nizki porabi električne energije ter v majhnih LED diodah, ki skupaj oddajajo precej svetlobe. Vsaka posebej se lahko pokvari, a vse naenkrat se gotovo ne bodo. To pa pomeni bistveno prednost pred klasično žarnico, ki na lepem odpove in ostanemo povsem brez svetlobe.

Senzor varuje, ko nas ni v bližini

Druga opcija je senzor. Senzor gibanja zagotavlja, da bo tudi v temi vsak premik ostal opažen. Tako se bo LED reflektor prižgal in osvetlil natančno določeno območje in to za toliko časa, kot boste to določili. LED reflektor s senzorjem bo torej varoval vaš poslovni prostor, hišo ali garažo tudi takrat, ko ne bo nikogar v bližini. Ni potrebno, da ga vključite, saj se bo vključil sam in to samo takrat, ko bo to potrebno. S tem vam bo privarčeval še več električne energije, pri varnosti pa pomaga tudi takrat, ko ste do prostora prišli vi sami, kajti z izboljšano osvetlitvijo, je takoj manj možnosti, da se boste v kaj zaleteli, se čez kak predmet spotaknili ali kaj drugega.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x