Obvezna oprema za izdelavo spletne strani

Obvezna oprema za izdelavo spletne strani

Spletna stran je danes eden od najboljših pa tudi najučinkovitejših načinov za predstavitev izdelkov, dejavnosti ali storitev. Če si morda tudi vi želite ustvariti spletno stran, je že na samem začetku dobro vedeti nekaj ključnih informacij. Obvezna oprema za izdelavo spletne strani pa sta izbira domene ter hosting oziroma gostovanje spletne strani

Nekaj časa nazaj je bilo treba za izdelavo strani na spletu imeti kar nekaj tehničnega znanja, ki je bilo zlasti povezano s poznavanjem pa tudi razumevanjem programskih jezikov. Dandanes obstaja kar nekaj načinov, kako spletno stran narediti na dokaj enostaven način. V resnici spletno stran torej lahko izdela nekdo, ki nima prav nobenega programskega predznanja. 

Spletni prostor in domena 

Za izdelavo spletne strani potrebujemo dve ključni zadevi. To sta web hosting oziroma gostovanje spletne strani oziroma spletni prostor ter domena. Slednja predstavlja edinstveno ime oziroma unikaten naslov vaše spletne strani. Izbira prave domene pa je izjemno pomembna, saj predstavlja prvi stik obiskovalca z vašim podjetjem ali dejavnostjo.gost

Za svojo spletno stran torej potrebujete ustrezno vrsto gostovanja.

Gostovanje spletne strani označuje prostor na spletnemu strežniku. Ta omogoča, na lahko na svojo domeno naložite spletne strani oziroma da lahko uporabljate elektronsko pošto. Na trgu vam je na voljo zelo veliko paketov. Ti vam omogočajo gostovanje ene ali pa več spletnih strani. 

Preberite si še naslednji članek: Obnova izgubljenih podatkov iz mehaničnega diska ali SSD-ja

Pod izraz restavriranje podatkov štejemo različne načine reševanja izgubljenih aplikacij, operacijskih sistemov, osebnih podatkov ipd.

Vrste gostovanj spletnih strani 

Za svojo spletno stran torej potrebujete ustrezno vrsto gostovanja. Izbira prave vrste gostovanja ni tako zelo preprosta. izbirate namreč lahko med vsaj štirimi različnimi vrstami gostovanja. To so hosting na wordpress.com, v Sloveniji, v tujino in specializirano gostovanje. 

Vsak web hosting ima svoje prednosti pa tudi slabosti. Največja slabost gostovanja v tujini je ta, da pomoči ne boste imeli na voljo v slovenskem jeziku. Tudi sama stran na spletu se bo zaradi oddaljenosti strežnika nalagala veliko počasneje. Večina ponudnikov iz tujine vam prav tako ne ponuja brezplačnih varnostnih storitev. Specializirano gostovanje spletne strani je primerno za vse strani, ki imajo vsaj 10 000 obiskovalcev na dan in več kot 2 TB mesečnega prenosa podatkov. S to vrsto gostovanja boste dobili tudi napredni varnostni paket, prostor na spletu na lastnem strežniku ter orodja za optimizacijo. Ena od ključnih prednosti je še vrhunska podpora v angleškem jeziku. 

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x