Hosting, ki ga lahko prilagajamo svojim potrebam

Hosting, ki ga lahko prilagajamo svojim potrebam

Pri izbira strežnika za našo spletno stran bomo imeli več različnih možnosti. Tako bomo imeli na voljo za zakup več konfiguracij strežnika, ki se med seboj precej razlikujejo. Načeloma je za nezahtevno spletno stran skoraj katerikoli način gostovanja oziroma hostinga zadosten. Težave nastanejo takrat, ko se naša potreba po pasovni širini, moči procesorja in prostora poveča. Takrat nas lahko reši VPS hosting, ki ga lahko prikrojimo našim potrebam v realnem času. Tako pa se izognemo premikanju naše strani na druge strežnike, kar je lahko zamudno in onemogoči našim strankam pregled naše spletne ponudbe.

VPS hosting
Pri izbira strežnika za našo spletno stran bomo imeli več različnih možnosti.

Hitrejše delovanje naše spletne strani

Ko vedno več obiskovalcev brska po spletnih straneh strežnika, na katerem se nahaja naša spletna stran, se ta lahko upočasni. Pri deljenem načinu hostinga si strežnik deli več sto ali tisoč uporabnikov. Tako lahko ob velikem obisku samega strežnika naša spletna stran prične delovati zelo počasi. To pa odvrne potencialne kupce, da bi pregledali našo ponudbo, nam poslali elektronsko sporočilo ipd.

VPS hosting nam omogoča, da si sredstev strežnika, ki smo jih zakupili, ne delimo z nikomer. Tako imamo vedno na boljo zakupljeno količino sledečih lastnosti:

  • Pasovne širne
  • Moči procesorja ali procesorjev
  • Velikosti trdih ali SSD diskov

To pa nam omogoča, da bodo obiskovalci naše strani vedno imeli najboljšo izkušnjo, saj bo vsak element na naši strani odziven. Artikli, opisi, kontaktni obrazci in drugi elementi pa bodo delovali hitro in zanesljivo v vsakem spletnem brskalniku.

Zmogljivosti strežnika so nam vedno na razpolago

Pri izbiri VPS hostinga so nam zakupljene zmogljivosti strežnika vedno na voljo za vpogled in uporabo. Tako se lahko odločamo, kako bomo najbolje uporabili vsa ta sredstva. To pride še posebej prav, če nameravamo poganjati več spletnih strani na enem paketu hostinga. Ko pa se naše zahteve povečajo, pa lahko nadgradimo svoj del strežnika. To je tudi razlog, da je VPS hosting zelo prilagodljiv, saj ni potrebe po premikanju naše strani na bolj zmogljive strežnike, saj lahko tega kadarkoli nadgradimo.

Izbira operacijskega sistema

Ker je VPS hosting virtualen, naš del strežnika deluje v virtualnem okolju. Tako nam je omogočena uporaba priljubljenega operacijskega sistema Windows, Linux ali drugega. Poleg tega pa nam kvalitetni ponudniki hostinga, ponujajo možnost namestitve različnih aplikacij za razvoj spletnih strani.

Uporaba edinstvene spletne kode

Virtualni hosting ima še eno veliko prednost. Ta pa je uporaba edinstvene kode, ki ni združljiva s standardiziranimi protokoli spleta. Tako lahko uporabimo kodo, ki je na drugem strežniku ne bi mogli. To pa nam omogoča izdelavo popolnoma unikatnih spletnih strani.

VPS strežnik je primeren za majhna, sredna in velika podjetja, saj omogoča prilagodljiv način poganjanja ene ali več spletnih strani.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x