Zmogljiv spletni strežnik za spletne strani in trgovine

Zmogljiv spletni strežnik za spletne strani in trgovine

Pri vzpostavitvi nove spletne strani moramo v ozadju imeti zmogljiv spletni strežnik, ki bo zagotavljal nemoteno delovanje strani. Pri snovanju spletnih trgovin sta kapaciteta in zmogljivost strežnika še toliko bolj pomembna. Kupec namreč po trgovini išče izdelke in želi opraviti spletni nakup hitro in brez zapletov.

Različne vrste spletnega gostovanja glede na naše potrebe

Gostovanje spletnih strani je na voljo v različnih oblikah. Vrsto gostovanja izberemo glede na naše potrebe, zahtevnost spletne strani, mesečni promet in glede na količino dodanega avdiovizualnega materiala in multimedijskih vsebin. Izbiramo lahko med:

  • Deljenim,
  • VPS,
  • Namenskim.

Deljeno gostovanje

Pri deljenem gostovanju gre za delitev spletnega strežnika z drugimi podjetji. To pomeni, da na določenem strežniku gostujejo vaše spletne strani skupaj s stranmi drugih podjetij. Taka vrsta deljenega strežnika je odlična izbira za vsa podjetja, ki imajo več spletnih strani narejenih v programih kot so Joomla, WordPress in Magento. Pri tej obliki gostovanja prejme naročnik določeno količino prostora na serverju, prav tako pa tudi ločen račun in ločen dostop do nadzorne plošče. Pomanjkljivost tega načina gostovanja na serverju je v tem, da lahko spletne strani delujejo upočasnjeno zaradi prevelike obremenitve strežnika s strani vseh, ki gostujejo na njem.

Spletni strežnik
Pri vzpostavitvi nove spletne strani moramo v ozadju imeti zmogljiv spletni strežnik

VPS spletni strežnik za večjo svobodo

Večjo svobodo nudi VPS spletni strežnik, ki omogoča samostojen najem celotnega strežnika. Naročnik svobodno razpolaga z razpoložljivimi sredstvi. Pri tem sam ureja:

  • Nameščanje programske opreme,
  • Razpolaganje z razpoložljivim prostorom,
  • Dodatne spletne aplikacije,
  • Nameščanje bolj zahtevnih vtičnikov,
  • Enostavno dodajanje multimedijskih vsebin,
  • Posodabljanje programske opreme, kadarkoli naročnik želi.

Dodatne prednosti VPS gostovanja so v tem, da ima naročnik po eni strani večjo samostojnost in avtonomnost, obenem pa mu ponudnik zagotavlja redno podporo. Pomoč je ponavadi pomembna tudi, ko prihaja do vdora na spletne strani s strani zlonamernih tretjih oseb. Ponudnik tako pomaga pri varnostnem kopiranju ter obenem pomaga pri nadaljnji zaščiti strani in strežnika.

Namensko gostovanje

Namensko gostovanje ali vzdrževano VPS gostovanje pomeni zakup privatnega strežnika. Sam zakup je povsem prilagojen potrebam naročnika. Posodabljanje poteka samo v skladu s potrebami naročnika. Ponudnik zgolj oddaja prostor na strežniku, preostanek pa prepusti naročniku.  Vzdrževano VPS gostovanje na samostojnem spletnem strežniku je odlična rešitev za vsa podjetja, ki imajo bolj zahtevne spletne strani z veliko različne vsebine. Pri tem je zagotovljena tudi odlična odzivnost vseh multimedijskih vsebin in dodatnih vtičnikov.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x