Menjava kartuše pri laserskem tiskalniku

Menjava kartuše pri laserskem tiskalniku

Tonerji se uporabljajo kot sredstva pri laserskem tiskanju, kjer se fini prah večinoma nahaja v vložkih, ki so vstavljeni v tiskalnike, kopirne stroje in druge naprave. Barvni prah je sestavljen iz komponent, kot je sintetična smola, barvni pigmenti, magnetski kovinski oksidi ter majhne količine snovi, kot sta vosek in silikon. Ta fini prah pa se pri laserskem tiskanju zapeče na papir.

Velikokrat se za tonerje uporablja izraz kartuše, pri čemer je le-ta manjša in namesto prahu vsebuje črnilo. Največkrat ju ločimo po temu, da se pri brizgalnih tiskalnikih uporablja navadna kartuša, pri laserskih tiskalnikih pa toner kartuša. Prav zato se ne bi povsem zmotili, če bi tudi pri laserskem tiskanju uporabljali izraz kartuša.

Kako pogosto je potrebno kartušo zamenjati?

Kartušo je potrebno zamenjati takoj, ko je prazna. Pri tem nam ni potrebno razstavljati naprave, da bi ugotovili, kdaj je prazna. Večina laserskih tiskalnikov namreč prikazuje raven napolnjenosti posameznih kartuš v vložišču. Pri tem Canon Pixma tiskalniki ponujajo še dodatne funkcije na računalniku in napravi, ki nam prikažejo natančne podatke o tem, ali so tonerji napolnjeni na ustrezen nivo, kolikšna je poraba med tiskanjem in značilnosti določenih parametrov, ki jih lahko vseskozi spremljamo.

Kje se kartuša v laserskem tiskalniku nahaja?

Da bi lahko kartušo v laserskem tiskalniku zamenjali, moramo najprej vedeti, kje se le-ta nahaja. Načeloma velja, da se kartuše nahajajo za loputo, ki jo moramo dvigniti. Ker pa so si modeli laserskih tiskalnikov med seboj zelo različni, je informacije o zamenjavi kartuš najbolje poiskati v samem priročniku z navodili.

Kako zamenjati kartušo v laserskem tiskalniku?

Podrobne informacije o zamenjavi kartuše je najbolje poiskati v priročniku za posamezen model tiskalnika. Če priročnika za napravo nimamo, lahko v spletni iskalnik vnesemo model laserskega tiskalnika in dodamo še besedo priročnik. Večina proizvajalcev namreč ponuja priročnike v PDF obliki, ki jih lahko brezplačno prenesemo na računalnik in natisnemo. Prav zato je toliko bolj pomembno, da se pri nakupu nove kartuše odločimo za originalno serijo, potrjeno in izdelano iz strani proizvajalca. Originalne kartuše in tonerji so na voljo v spletni trgovini www.toner123.si, kjer lahko izbiramo med kartušami različnih proizvajalcev, kot so Canon, Brother, Epson, HP, Kyocera in mnogi drugi.

V večini primerov pa je zamenjava kartuše v laserskem tiskalniku precej enostavna. Pri tem odpremo loputo, izvlečemo kartušo, razpakiramo novo, odstranimo zaščitna sredstva in nato novo kartušo vstavimo v tiskalnik ter zapremo loputo.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x