Kvaliteta spanja na dobri postelji

Vedno znova, ko se zbudimo neprespani, se lahko vprašamo ali smo slabo spali, premalo spali ali pa spali premalo kvalitetno. Različnih razlogov je torej lahko veliko in na vse od njih lahko na nek način vplivamo. Še najtežje na stresne situacije, ki povzročijo, da težko zaspimo ali spimo nemirno. Lažje pa vplivamo na dolžino spanja, razen v izrednih razmerah in na kvaliteten spanec, če si le lahko uredimo kvaliteten prostor za spanje.

Spanc’ je bolj kot žganc’

Tisti, ki poznate ta pregovor, veste, da velja pravzaprav za vse. Tudi za otroke, ki bi jih nekateri budili, da dobijo svoj obrok. Vedno znova se je pametneje dobro naspati in raje zamuditi kak obrok. Še posebej pa se ni pametno najesti pred spanjem, kajti s polnim želodcem v postelji, imate lahko tudi težave. A vseeno ne prevelike. Nekateri pravijo, da to redi, vendar so raziskave pokazale, da je ravno obratno, saj ima med spanjem želodec na voljo kolikor želi krvi in lahko tako v miru in kvalitetno prebavlja. Če ste kdaj opazovali živali, ste ravno tako lahko videli, da gredo po dobrem obroku spat. Mati narava najbrž dobro ve, kako se stvarem streže. Torej po jedi spati ali ne? Odvisno verjetno tudi od tega kaj ste jedli in koliko ste pojedli. Nekatera kosila, sploh tista od naših babic, vas bodo verjetno pognala proti kavču, medtem ko obstaja kup jedi, ki vas bodo spodbudile, da boste morda želeli na plesišče. Seveda pa se vsakdo odzove po svoje. A vrnimo se nazaj k spancu.

Izmerite spalnico in naredite prostor za posteljo

Postelja spada med tiste dele pohištva, ki zagotovo pomenijo največ. Ko se načrtuje spalnica, je postelja največkrat v centru pozornosti. Šele ko imate dimenzije celotnega prostora in dimenzije postelje pred seboj, se lahko pričnete ukvarjati z velikostjo omar, predalnikov, miz in vsega ostalega, kar ste mislili v spalnico postaviti. Seveda si je nekateri ne morejo predstavljati brez televizije, vendar strokovnjaki menijo, da ni najbolje, če je vir električnega oziroma magnetnega sevanja blizu telesa. Tudi če to sevanje ni tako zelo nevarno, pa vseeno lahko partnerja motite s prižgano televizijo. A kaj lepšega kot postelja, ki ima direkten pogled na veliko televizijo in potem lahko dan končate ob priljubljeni televizijski nanizanki?

Postelja pa je lahko tudi spravljena v omari in tega se poslužuje kar precej ljudi in ima tako posteljo kar v dnevni sobi. Morda se marsikomu to še pred kratkim ni zdelo najbolj pametno, a glede na to, da se marsikdo sooča s prostorsko stisko, drugih možnosti skoraj ni. V glavnem pa pazite, da boste vedno imeli tako kvalitetno posteljo, da se boste na njej dobro naspali in pa spanca naj bo čimveč.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x