Kaj so solarne svetilke?

Solarna svetila navadno služijo kot dekorativna svetila za vrt, dvorišče ali teraso vašega doma, ki pa so seveda vedno bolj priljubljena pri vseh populacijah po svetu. Uporablja se za označevanje poti ponoči ali pa le kot prijetno atmosfero vašega okolja. Brez kakršne koli porabe elektrike, vam bodo solarna svetila dolgo v noč in za vse to poskrbi le energija skozi cel dan. S pomočjo sončnih celic se akumulator teh svetil čez dan polni na svetlobi, ponoči pa akumulator prevzame napajanje svetilke in se avtomatsko vklopi ko nastopi tema, podnevi pa se solarna svetilka izklopi. Za vir svetlobe sta uporabni dve LED diodi, ki zagotavljata visoko jakost svetlobe pri nizki porabi toka.solarna-svetilka

Če se odločimo za nakup solarnih svetilk, nam možne izbire ne bo zmanjkalo. V trgovinah lahko dobimo kakršno koli obliko, velikost in vrsto solarne svetilke, ki bo krasila naš dom. Njihove oblike so zelo zanimive, ker so solarna svetila vgrajena tudi v razne kipce primerne za na vaš vrt, kot so: živali, rastlin, palčkov in podobnih stvari do osnovne svetilke, ki daje eleganten in lep videz okolice doma.

 

Solarna cestna svetila

 

Solarne cestne svetilke so odlična rešitev za območja, kjer nimajo dostopa do omrežne elektrike. Delovanje luči uravnava elektrika, ki je posebne vrste regulatorjev, ki deluje tako, da prižge Led luči pri zahodu sonca in spet ugasne ob prihodu ponovne zadostne svetlobe. Možna je tudi namestitev senzorjev, ki zaznajo gibanje le po potrebi. Akumulatorji so nameščeni na vrhu droga v kovinskem zaboju in s tem prepreči vandalizem. Nosilni drog je narejen tako, da je v skladu z nosilnostjo in vetrovi. Z razvojem LED svetil pa so tudi cestna svetila dobila nov zagon za uporabo. Sedaj se na uličnih led svetilkah uporabljajo izključno le LED svetila.

 

LED solarna svetila

 

LED solarna svetila so zaradi nizke porabe energije in večjega izkoristka vedno bolj popularne na svetu vseh svetil. Po vseh izračunih imajo LED žarnice najmanjšo porabo energije od vseh žarnic. Solarna svetila pa s tem tudi varčujejo s svetlobno energijo in ponoči svetijo dlje časa, kot druga solarna svetila. Ko kupimo solarno svetilo ga moramo namestiti tako, da čez dan prejme čim več sončne svetlobe. Ko se akumulator napolni, bo takoj ko nastopi tema začel delovati in bo deloval vse do ponovne svetlobe.

pametna LED žarnica

Nadgradimo klasična svetila z LED žarnico

Izbira svetil za naš dom, pisarno ali delovni prostor je izredno bogata. Dandanes je mogoče izbrati žarnice različnih velikosti, barv svetlobe in drugih lastnosti.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x