Ptuj bo učil druge domače kraje

Ptuj bo učil druge domače kraje

Nekaj slovenskim krajem naj bi predstavili tekmovanje Narodi v razcvetu. Sredi januarja bo Ptuj, Izolo in Slovenske Konjice obiskal ustanovitelj in predsednik mednarodnega tekmovanja. Prvič si bo lahko ogledal Ptuj, ki je doslej s teh tekmovanj prišel s tremi prvimi in letos iz kitajskega Shenzena še s tretjim mestom. Na Ptuju ob predstavitvi letošnjega tekmovalnega dosežka niso mogli povsem skriti razočaranja in zdi se, kakor da se mesto poslavlja od tekmovanj.

Sedemčlanska ptujska delegacija je v začetku decembra popeljala na finalno prireditev na Kitajsko še predstavnika Izole, kar pomeni, da se mesto resno pripravlja na nastop na tem tekmovanju. Ptujčani so se spomnili, da bi lahko tekmovanje bolje predstavili še v domovini. Zato naj bi v prihodnjem letu pripravili posebne delavnice in nanje povabili pet ali šest slovenskih mest ter jim razkrili skrivnosti uspešnega nastopanja.

Morda za Ptujčane prihodnje tekmovanje ni dovolj privlačno tudi zaradi tega, ker bo finalna prireditev v nemškem Stuttgartu. Varčni Nemci so že na Kitajskem sporočili, da bo finale precej skromnejši, ker si takšnega razkošja, kakor so ga pokazali Kitajci, ne morejo privoščiti. Poleg tega je Stuttgart blizu in za ptujsko delegacijo ne bo toliko eksotičen in turistično zanimiv. Kot so povedali, so na letošnjem finalu sodelovali predstavniki okrog 140 mest z vsega sveta, vseh skupaj je bilo le nekaj nad 200. Torej je bila osemčlanska ptujska delegacija najštevilnejša, zagotovo pa so tam bila mesta le z enim samim predstavnikom.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x