Če medvede iztrebljamo, jih je še več

»Minister za okolje in prostor Janez Podobnik je letos obsodil na smrt 100 slovenskih medvedov. Menimo, da je pokol protiustaven, nezakonit, škodljiv in nepotreben,« so bili včeraj odločni člani Društva za osvoboditev živali in njihove pravice, ki so na Dvornem trgu organizirali mednarodni protestni shod z naslovom Ohranimo življenje medvedov v Sloveniji.

Od tam je približno 80 protestnikov odšlo do vladne palače, kjer so predstavniku ministrstva za okolje, ki jih je pričakal, izročili protestno pismo. »Pojasnil nam je, da se na ministrstvu zavzemajo za življenje. Po njihovem bi se moralo društvo bolj zavzemati za izobraževanje ljudi in organizirati akcije za zaščito medvedov. A smo jim odvrnili, da je to naloga države,« je dejal Stanko Valpotič, predsednik društva.

Kako pa odgovarjajo na argument ministrstva, da z zmanjševanjem medvedov v naravi ohranjajo ravnovesje? »Raziskave kažejo ravno nasprotno, s takimi zgodbicami zastrašujejo slovensko javnost. Lov namreč ruši ravnovesje med živalmi in vnaša kaos. Medvedi postanejo agresivnejši. Če ima medvedka običajno enega potomca, jih ima ob iztrebljanju dva do tri, saj se tako brani,« pravi Valpotič. 

Preberite si kaj lahko pričakujemo pod izrazom vremenska napoved.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x