Ogrevajmo se bolj učinkovito in ekološko

Ogrevajmo se bolj učinkovito in ekološko

Najbolj razširjeni in zanesljivi viri toplote so že od nekdaj bili les, premog in seveda elektrika. Vendar z uporabo takih sredstev nastopi tudi veliko težav. Elektrika je lahko dokaj draga, les povzroči umazanijo kjer se kuri, in premog onesnažuje ozračje. Zadnjih nekaj let je vedno bolj v uporabi naravni plin, ki nima nobenih od slabosti prej omenjenih surovin.

Pri ogrevanju je nasploh potrebno misliti na vse – ali se kaže, da se bo cena posameznega energenta v naslednjih letih dvignila ali spustila? Se morda obeta novi okoljski prispevki na določeno vrsto ogrevanja? Kam se naj postavi sedežna garnitura, da ne bo preprečevala radiatorju, da bi ogreval prostor? Ali se vam bolj splača pokončni ali ležeči radiator – z debelimi ali tankimi cevmi? Lahko bi naštevali do iznemoglosti, prišli pa bi seveda tudi do zamenjave oken, načina prezračevanja prostorov, izdelave nove strehe, stenske izolacije in še marsičesa drugega.

Boljša rešitev

Naravni plin je ena izmed najboljših in učinkovitih rešitev za ogrevanje velikih in majhnih prostorov. Največja prednost pri kupovanju plina je njegova cenovna stabilnost. Cene se skoraj nič ne spreminjajo čez leto in to nam omogoča, da si uspešno planiramo porabo sredstev skozi celoletno obdobje. Učinkovitost pretvorbe plina v toploto je okoli 99%, kar ga naredi enega izmed najbolj učinkovitih sistemov ogrevanja.

Za najboljšo rešitev ogrevanja s plinom lahko vpišemo v katerikoli brskalnik »plinske kotlovnice Maribor«. Tako bomo našli najboljšega ponudnika za inštalacijo učinkovitega ogrevalnega sistema na območju vse Slovenije.

Preberite si še naslednji članek: Centralno ogrevanje s toplotno črpalko

Mnogi so še vedno mnenja, da hiše brez izolacije ni možno ogrevati s toplotnimi črpalkami, vsaj učinkovito ne. Pa temu ni tako. Kar naenkrat se lahko učinkovito ogreje starejšo manj izolirano hišo.

Brez komplikacij

Če izberemo plinske kotlovnice Maribor kot storitev lahko hitro in brez problemov imamo nameščeno vrhunsko plinsko kotlovnico v našem bivalnem prostoru. Seveda se lahko poleg tega tudi ogreva:

  • Kleti
    Potrebujejo učinkovito ogrevalno rešitev, saj se hitro lahko začne nabirati vlaga in plesen.
  • Skladišča
    Ogrevanja velikega prostora s plinom je morda najbolj ekonomična rešitev, ki je trenutno na voljo.
  • Pisarniške prostore
    Podjetja imajo največjo prednost uporabo plina za ogrevanja. Učinkovito ohranjanje temperature in nizki stroški bodo naredili vse zaposlene bolj produktivne.

Zanesljiv način ogrevanja

Večina lokacij po Sloveniji ima možnost priključka plina. To tudi olajša nabavo tega naravnega elementa, saj vse kar je z naše strani potrebno, je da smo priklopljeni na plinovod. Ob uporabi plina bomo tudi skrbeli za ohranjanje okolja, saj ne bomo uporabljali nobenih kemikalij in sam naravni plin izgoreva zelo čisto.

Morda je edina slabost tega sistema, da so stroški inštalacije dokaj visoki. Če si izračunamo porabo elektrike za nekaj let vnaprej, bomo ugotovili, da s priklopom na plinsko kotlovnico bomo prihranili veliko sredstev, kot pa če bi uporabljali elektriko ali drva.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x