Podpirajmo razvoj svojega otroka z lesenimi igračami

Podpirajmo razvoj svojega otroka z lesenimi igračami

Morda se nam otroška igra zdi nekaj povsem vsakdanjega, vendar je to za našega otroka izredno pomembna dejavnost. Med igro se razvijajo motorične sposobnosti, logično razmišljanje ter razvoj domišljije. Vse to je izredno pomembno za razvoj našega otroka. Leseni vlakci so lahko izredno uporabni, kot igrača za varno in zdravo igranje, saj imajo veliko prednosti pred navadnimi igračami. Poglejmo si vse odlične lastnosti, ki jih imajo leseni vlakci.

Leseni vlakci spodbujajo kritično razmišljanje

Presenetljivo dejstvo je, da so vlakci narejeni iz lesa z nami že več stoletij. To je ena izmed igrač, ki nikoli ne zastara, saj ujame otroško domišljijo. Najbolj pomembno pri tem pa je, da spodbuja kritično razmišljanje med igro. Naš otrok se med igranjem nauči preprostega reševanja težav, ki mu bodo kasneje prišle izredno prav.

Leseni vlakci spodbujajo kritično razmišljanje
Leseni vlakci spodbujajo razvoj motoričnih sposobnosti

Razvijanje reševanja težav se tudi pokaže, ko je potrebno sestaviti progo za vlakec, saj mora naš otrok poskrbeti, da je vse organizirano in, da ni ovir na progi. Tako lahko vlakec prosto in gladko pelje. Organizacija pride izredno prav, ko je čas za šolo ter druge aktivnosti. Tako lahko zagotovimo, da ustvarjamo boljšo prihodnost za otroka, saj bo imel bolje razvito praktično razmišljanje.

Igranje in kreativnost

Otroci imajo izredno domišljijo, ki jo dostikrat najbolje uporabijo med igranjem. Ko se otroci igrajo z lesenimi vlakci, morajo sestaviti progo na kreativen in zanimiv način. Velikokrat si tudi zamišljajo zgodbo, okolico, ter celoten scenarij v katerem se nahaja vlakec. Tak kreativen način razmišljanja lahko povežejo tudi z drugimi igračami med igranjem z lesenimi vlakci.

To pomeni, da bodo naši otroci:

  • Imeli boljšo domišljijo, ko bodo starejši
  • Bodo lažje reševali težave, ko bodo prepuščeni sami sebi
  • Bodo lažje spoznavali nove prijatelje in se z njimi tudi igrali

Razvoj motoričnih sposobnosti

Leseni vlakci so igrača, ki spodbuja razvoj motoričnih sposobnosti. Naš otrok mora sestaviti progo, previdno postaviti dodatke ter se prepričati, da vse deluje kot mora. Tako se uči finih motoričnih sposobnosti, ki so ključne za zdravo in uspešno življenje.

Z lesenimi vlakci se otroci učijo preprostih motoričnih funkcij, ki jim bodo pomagala pri dejavnostih, kot so: se obleči, pripraviti hrano, pospraviti igrače, risanje, uporaba računalnika ipd.Za najboljšo ponudbo lesenih in drugih igrač izvrstne kvalitete, priporočamo obisk spletne strani www.pchelica.com, kjer bomo našli nekaj za vsakega malčka.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x