Igrače iz lesa

Igrače iz lesa

Starši majhnih otrok se vse pogosteje odločajo za nakup lesenih igrač. Zavedajo se, da je lesena igrača ekološka, poleg tega pa je les topel in prijeten material. Zanj je značilno tudi to, da je lahko povsem naraven in da nima negativnih posledic na okolje. V nadaljevanju vam predstavljamo še nekaj prednosti, zakaj je dobro, da se odločite za nakup igrač iz lesa.

Lesena igrača s super močjo

Za lesene igrače lahko trdimo, da imajo super moč, saj lahko neverjetno zbujajo otrokovo domišljijo. Energijo lesenim igračam v največji meri vdahnejo kar otroci sami in ne baterije ali elektronika, kot je to na primer značilno za številne vrste drugih igrač.

Lesena igrača

Njihova oblika otroke osvobaja in tudi spodbuja k ustvarjanju. Ne omejuje otroške domišljije in njihovega dojemanja. Tako lahko rečemo, da je les res popoln material za naše malčke.

Številni okoljski razlogi

V nadaljevanju prispevka vam navajamo še številne okoljske razloge, zakaj se je najbolje odločiti za nakup igrač iz lesa.

Vemo, da je les obnovljiv vir in da spodbuja lokalno proizvodnjo in s tem posledično tudi gospodarstvo. Omogoča tudi povsem enostavno reciklažo in popravilo. Za lesene igrače (npr. leseni vlakci) tako zlahka lahko rečemo, da so trajne in da se ne uničijo kar tako. Narejene so iz povsem naravnega materiala in so biološko razgradljive. Obenem lahko trdimo še, da je lesena igrača zagotovo najbolj varna igrača, saj se natanko ve, kaj vsebuje. Tako je najbolje, da svojemu otroku zagotovite kreativno eko leseno igračo.

Izdelava na domu ali nakup v trgovini

Lesena igrača se lahko izdela tudi na vašem domu. Če imate dovolj domišljije, boste lahko s samo enim kosom lesa izdelali igračo, ki bo vašega otroka zamikala, da jo bo prijel v roke in se z njo igral. Če pa sami nimate preveč domišljije in niti primernega časa, lahko tako vrsto igrač kupite tudi v številnih trgovinah. Največja zaloga takih igrač se skriva v spletni trgovini, kjer boste lahko izbirali med številnimi vrstami, velikostmi, oblikami ter barvami lesenih igrač. Vaš otrok vam bo ob nakupu zagotovo hvaležen, saj se bo ob igranju s tako igračo dobro počutil in jo tudi pogosto vzel v roke.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x