Pomemben kos oblačila vsakega motorista

Pomemben kos oblačila vsakega motorista

Vsak motor predstavlja posebno izkušnjo vožnje, ki nam je ne more ponuditi nobeno drugo vozilo. Občutek svobode in odprte ceste navdušuje motoriste po vsem svetu, da se v lepših in tudi grših dnevih odpravijo na cesto. Pri vožnji z motorjem je telo voznika izpostavljeno številnim nevarnostim, kot so leteči predmeti in padci. Mrzel in vroč zrak lahko povzročita utrujenost motorista in poslabšata njegove ali njene odzivne čase. Zelo priporočljivo je, da se zavedamo prednosti, ki jih imajo moto jakne, saj varujejo zgornji del telesa motorista pred številnimi elementi. Obenem pa preprečujejo poškodbe, ki so posledica padcev in drugih nesreč z motorjem.

Moto jakne varujejo telo motorista pred poškodbami

Ključno je, da imamo med vožnjo motorja zavarovano telo pred številnimi naravnimi elementi, kot tudi možnimi nesrečami. Uporaba čelade je zakonsko obvezna. Oblačila, kot so moto jakne, pa so prepuščena presoji posameznega motorista. Kljub temu je močno priporočljivo, da vedno nosimo rokavice, škornje, hlače in seveda jakne za motoriste med krajšimi in daljšimi vožnjami. 

moto jakne varujejo zgornji del telesa motorista
Pri vožnji z motorjem je telo voznika izpostavljeno številnim nevarnostim. Zelo priporočljivo je, da se zavedamo prednosti, ki jih imajo moto jakne, saj varujejo zgornji del telesa motorista pred številnimi elementi.

Glavna naloga moto jakne je, da prepreči podhladitev in neudobje motorista med vožnjo. Obenem pa voznika motorja tudi varuje pred vročino in vetrom v zunanjem okolju. Ker je narejena iz močnega usnja ali raznih sintetičnih materialov, preprečuje odrgnine in druge hujše poškodbe pri padcih.

Udobje med vožnjo motorja je pomemben element

Vsak del opreme za motoriste nudi določeno mero udobja za voznika.

  • Tukaj je pomembno izpostaviti moto jakne. Preprečujejo vetru, soncu, žužkom in drugim letečim predmetom, da bi utrudili motorista ali mu povzročali neudobje. 
  • Številne raziskave so pokazale, da moteči elementi med vožnjo motorja lahko voznika močno utrudijo.
  • To pa je lahko nevarno, ker mu s tem pade pozornost in posledično se njegovi odzivni časi močno povečajo.
  • Močno sonce, mrzel zrak in tudi upor vetra so samo nekateri dejavniki, ki negativno vplivajo na nivo osredotočenosti voznika kot tudi na nivo pozornosti.

Moto jakne dodajo motoristu poseben stil

Dandanes je na voljo raznolika oprema za motoriste, ki se razlikuje po stilu, funkcijah, in drugih lastnostih. Pri moto jaknah ni nič drugače, saj jih je mogoče zaslediti v raznih barvah, oblikah, materialih izdelave in z raznimi funkcijami. V vsakem primeru je pomembno, da kupimo omenjeno oblačilo izgleda in stila, ki nam je všeč.

Najbolj kul motoristična oprema s posebnim stilom! Kavbojke s kapuco, Goldtop, Texpeed, moto jakne, čelade, rokavice

Izbira primerne moto jakne močno izboljša izgled motorista kot tudi motorja. Obenem pa deluje pozitivno na psihologijo voznika, zato se počuti bolje in tudi vozi bolj previdno.

Kaj pa druga oprema za motoriste?

Uporaba čelade za motor je edina obvezna oprema po zakonu, ki jo mora nositi vsak motorist.

Priporoča pa se, da uporabljamo tudi druga oblačila za motoriste. Tako je mogoče veliko bolj varno prispeti na cilj.

Uporaba motorističnih rokavic je zelo priporočena, ker preprečujejo zdrse krmila in otopelost rok. Hlače in škornji za motoriste ščitijo noge voznika pred vročimi elementi motorja oziroma izpušnega sistema. Obenem pa tudi preprečujejo izgubo telesne toplote voznika, kot tudi varujejo pred poškodbami, ki se lahko pripetijo pri padcih in drugih nesrečah z motorjem.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x