Shranjevanje podatkov na spominsko kartico

Shranjevanje podatkov na spominsko kartico

Izdelovanje varnostnih kopij je eno izmed najbolj pomembnih opravi, če želimo zaščititi občutljive digitalne informacije. Podjetja lahko utrpijo ogromno škode, če ostanejo brez pomembnih podatkov, brez katerih ne morejo poslovati. Da bi se izognili škodi, ki jo lahko povzročijo nepričakovane fizične okvare in virusi, moramo redno izdelovati varnostne kopije. V tem primeru je spominska kartica idealna, saj lahko nanjo naložimo tudi po več deset ali sto gigabajtov podatkov. Poleg tega pa jih lahko uporabljamo v večini modernih naprav, kot so pametni telefoni, tablice, prenosniki ipd.

Izdelovanje varnostnih kopij na spominsko kartico

Izdelovanje varnostnih kopij se je v zadnjih letih močno spremenilo. Tako je dandanes možno presneti podatke na trdi disk, SSD, spominsko kartico ter tudi druge naprave. To je izredno pomembna novica za osebno in podjetniško uporabo, saj lahko naredimo sliko vseh aplikacij in osebnih datotek z računalnika ali druge naprave. 

Ker vedno več naprav uporablja spominske kartice velikih kapacitet, se vedno več uporabnikov zanaša na njih za nameščanje velikih programov, shranjevanje glasbe ipd. Reševanje podatkov s spominske kartice je tako velikokrat potrebno, če se nam pokvari telefon, tablica ali druga naprava.

Različne vrste spominskih kartic

Ko kupujemo razširitveno kartico za naš digitalni fotoaparat ali drugo napravo, je pomembno, da kupimo primerno izvedbo. Na trgu lahko opazimo različne modele kartic, ki se razlikujejo glede na kapaciteto spomina ter oznake hitrosti, ki jih nosijo na sebi. Tako poznamo razširitvene kartice različnih vrst, ki pa so:

 • SD 

To je klasična izvedba kartice, ki ima zelo malo prostora. Dandanes jih le redkokje zasledimo, saj so jih nadomestili bolj učinkoviti modeli.

 • SDHC 

Narejena za video in glasbo visoke oziroma HD definicije, SDHC oznake. Imajo veliko kapaciteto spomina, ki seže do 32GB.

 • SDXC 

To je še izboljšana verzija SDHC modela, saj jo lahko kupimo s kapacitetami od 64GB do 2TB.

 • MicroSD 

Poznamo jih v SDHC in SDXC izvedbah. Razlika je ta, da so veliko manjše od klasičnih izvedb, saj so narejene za uporabo v mobilnih napravah, kot so pametni telefoni.

 • Compact Flash

Narejene so večinoma za profesionalno fotografiranje, saj imajo velike kapacitete in izredno hitro pisanje in branje podatkov.

Prednosti spominskih kartic

Zaradi svoje majhne velikosti, imajo spominske kartice izredno veliko prednosti, ki pa so:

 • Možnost izdelovanja varnostnih kopij za vse računalniške naprave
 • Izredno majhna poraba energije
 • Hitro branje in pisanje podatkov
 • Zelo ugodne za nakup
 • Uporabljamo jih lahko v skoraj vseh mobilnih napravah
 • Lahko jih prenašamo z ene na drugo napravo

Strokovnjaki, ki jih bomo našli na spletni strani resevanje-podatkov.anni.si nam lahko pomagajo z reševanjem podatkov z vseh spominskih medijev, kot tudi računalniških naprav.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x