Zaščitimo svoje noge med delom

Zaščitimo svoje noge med delom

Z vedno večjo industrializacijo so se odprla mnoga delovna mesta, kjer delavci delajo na višini, v mrazu, na nestabilnih površinah in drugih nevarnih okoljih. Zaradi vedno večje možnosti poškodb, so se tudi standardi varnosti spremenili. Do tega je doprispevalo dejstvo, da je v moderni potrošniški industriji veliko nesreč, ki so posledica zdrsov, električnih udarov, padcev ipd. Razlog za skoraj 25% vseh teh nesreč pa je nošnja napačne obutve. Delavci so vedno izpostavljeni raznim udarcem, padcem in drugim poškodbam, ki prizadenejo noge. Tako je delovna obutev edini in najboljši način, da se prepreči mnogo različnih nezgod, ki so lahko življenjsko nevarne.

Delovni čevlji preprečijo zdrse in padce

Ena izmed najbolj pogostih poškodb pri delu so zdrsi. Te so zgodijo zelo hitro, saj je potreben le trenutek nepazljivosti. Različna podjetja se proti temu borijo tako, da nameščajo na tla proti-zdrsne trakove, redno čistijo tla ipd. Na žalost pa se kljub vsem ukrepom še vedno lahko zgodijo nepredvidljive nesreče. Tem nesrečam se je najlažje izogniti z nošnjo delovne obutve, saj je ta narejena tako, da uporabniku nudi večji nivo stabilnosti na vsaki površini. Guma na čevljih za delo se oprime skoraj vsake podlage, kar močno zmanjša možnost padcev, zdrsov in drugih nevšečnosti. To je še posebej pomembno za delavce na višini, saj potrebujejo najboljši oprijem čevljev s spolzkimi in gladkimi podlagami.

Guma na čevljih za delo se oprime skoraj vsake podlage, kar močno zmanjša možnost padcev, zdrsov in drugih nevšečnosti.

Delovna obutev greje stopala uporabnika

Nekatera delovna okolja predstavljajo veliko obremenitev za delavce, saj so izpostavljeni mrzlemu vremenu. Vlaga, zmrzal in hladen veter hitro povzročijo ozebline in podhladitve. Stopala so izredno izpostavljena temu pojavu, saj so dostikrat nezadovoljivo zaščitena oziroma izolirana od naravnih elementov. Delo v zunanjem okolju v hudi zimi izpostavi vse delavce veliki nevarnosti. Delovna obutem pa nudi močno zaščito za stopala in gležnje ter preprečuje ozebline in izgubo toplote v stopalih. Seveda pa je izredno pomembno, da pri delu v nizkih temperaturah zaščitimo tudi svoje noge, zgornji del telesa, glavo in roke.

Primerna obutev povzroča manj neudobja

Pri večini fizičnih del je potrebno stati cel dan na nogah. Delavci tako stojijo na trdih površinah, kot so beton, kovina, industrijska plastika ipd. Vse to pa povzroča utrujenost nog, hrbta in drugih delov telesa. Obenem pa se jim tudi zniža koncentracija, kar povzroči dodatne nevarnosti za poškodbe. Delovna obutev je narejena tako, da podpre gležnje in nudi stopalom močno oporo. Tako se manj naprezajo mišice v nogah, kar se izraža v manjši stopnji utrujenosti. Delavci so tako lahko bolj pozorni na svoje okolje in naloge, ki jih morajo opraviti. Tako je veliko večja možnost, da se bodo izognili poškodbam in hitreje ter bolje opravili zadane naloge.

Delovna oblačila so namenjena varovanju zdravja in življenja, to velja neglede na sezono, trenutno vreme ali druge naravne pogoje. Ker morajo biti ljudje v bolj in manj nevarnih okoljih vidni, morajo nositi odsevne jopiče, hlače, čelade in podobno. Preberite več s klikom na povezavo.

Preberite naslednji članek: Moške majice so univerzalno oblačilo

Preprostost in udobnost nošnje moških majic sta neprekosljiva. Če posegate po majici v temnih ali barvnih odtenkih, zmeraj pazite na pravi kroj in velikost, da majica z vas ne bi visela, ali nasprotno, da ne bi bila preveč tesna.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x