Nega obraza za slavnostni sijaj

Lepota ni nikoli odveč, kar pomeni, da moramo ves čas dobro skrbeti za svoje zdravje ter hkrati primerno negovati telo, pri čemer imamo v mislih seveda v prvi vrsti kožo.Ker ta predstavlja ločnico med našim telesom in zunanjim svetom, je vedno pod vplivi različnih dejavnikov: zunanjih, na primer prostih radikalov, UV žarkov in umazanije, ter notranjih, torej hranil in genetike. Kožo se zato še kako izplača imeti rad in ji posvečati dovolj pozornosti, najbolj pomembna pa je nega obraza.

Nega obraza – po nasvet v Maribor

Kakšna je pravilna skrb za kožo na obrazu, smo povprašali v kozmetičnem salonu Beaute v Mariboru. Tam so nam povedali, da potrebuje nego prav vsaka koža – ne glede na spol, ne glede na leta, ne glede na lastnosti (suha, normalna, mastna).Res je, da se nega obraza razlikuje glede na to, kako se pri posamezniku združujejo te tri možnosti, saj je nega suhe moške kože v srednjih letih gotovo drugačna kot pri starejši gospe ali mladi gospodični, vendar pri njih poskrbijo za vse.

Koža potrebuje predvsem čiščenje (maščobe, umazanije, odmrlih celic), zadostno vlaženje in seveda dobro hranjenost ter primerno prekrvavitev. Za vse to se lahko poskrbi s kremicami ter drugimi kozmetičnimi izdelki iz drogerije, profesionalna nega pa se opravi v salonu – to ni vsakdanja nega, temveč terapija s profesionalnimi preparati, ki imajo dolgotrajnejše in močnejše učinke.

Kako poskrbeti za svečan videz?

Kadar se pripravljamo na poseben dogodek, ob katerem bi radi še posebej zasijali, Beaute nega obraza Maribor svetuje, da se za terapije odločimo pravočasno. Če se ženska pri njih oglasi kak dan ali dva pred svojo poroko, maturantskim plesom, novoletno zabavo in podobno, ne morejo narediti kaj veliko. Kožo sicer oskrbijo, vendar agresivnejši postopki niso mogoči, ker bi bila koža naslednji dan razdražena. Samo očistite in pripravite na ličenje jo lahko tudi sami.

Da bi bili za slavnost res čudoviti, pa se priporoča nega obraza že dosti prej. Kadar gre za težavno kožo ali za postopke kot je nekirurški lifting, je namreč potrebnih nekaj več obiskov. Vendar se izplača: vaša koža bo čista, gladkejša, lepo nahranjena in navlažena, zato boste že sami po sebi videti mlajši in lepši, ko boste dodali še ličila, pa bo učinek popoln. Pravzaprav … Pravzaprav boste lahko uporabili veliko manj ličil in bosta videti bolj naravni – nobene potrebe namreč ne bo, da bi prekrivali nepravilnosti in skrivali nepopolnosti.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x