Strokovno beljenje zob z dolgotrajnim učinkom

Strokovno beljenje zob z dolgotrajnim učinkom

Beli in zdravi zobje so lepotni ideal zadnjih nekaj let.  Zdravje zob in obzobnih tkiv je vsekakor primarno odvisno tudi od genetike. Sekundarno pa od redne ustne higiene in prehranjevalnih navad. Z določeno hrano in pijačo lahko dlje ohranimo bel in sijoč nasmeh. Bleščečo belino pa prinaša zgolj strokovno beljenje zob v ordinaciji – zobozdravstvo-skorjanc.com. Strokovnjak vam pomaga najti pravi odtenek beline. Ne želite imeti namreč preveč nezdrave rumene barve ali pa pretirano izstopajoče beline, ki se vam ne poda. Za celovito  beljenje zob morate imeti več zaporednih obiskov ordinacije, kjer vam zobozdravnik pod nadzorom izvede celotni postopek.

Izogibajte se domačim kompletom

 

Velikokrat se ljudje odločijo za beljenje zob kar doma. V drogeriji ali prek spleta kupijo belilni kit, ga nanesejo in čakajo na neverjetne rezultate, ki so jim obljubljeni. V zelo malo primerih dejansko pride do zadovoljivega rezultata. Pri domačih kompletih je tudi nevarno, da si bi poškodovali obzobno tkivo ali uničili sklenino. Priporočljivo je torej, da beljenje zob zaupate strokovnjakom, ki vam bodo najbolje svetovali glede celotnega postopka.

 

 

Poskrbite za redno in pogosto nego

 

Vaše beljenje zob ne bo uspešno, če ne boste imeli redne in natančne ustne higiene. Kupite kvalitetne ščetke in odlične zobne kreme z fluoridom.  Poskrbite tudi za najmanj dvakrat dnevno čiščenje od zgoraj dol ter s krožnimi gibi po celotni površini in tudi po dlesnih. Uporabljajte tudi ustno vodico in nitko. S slednjo boste očistili obzobne prostore in odstranili vse ostanke hrane. Med ščetkanjem pogosto pride tudi do krvavitev, katere so lahko kazalci različnih težav. Lahko gre samo za to, da si dlesni ne umivate dovolj pogosto. Lahko pa gre tudi za začetne znake parodontoze, o čemer se prepričajte pri zobozdravniku.

 

 

Strokovni postopek

 

Pri strokovnem postopku, poteka beljenje zob v ordinaciji, pod nadzorom strokovnjaka. Obstaja več različnih načinov, vendar je najpogostejši vsekakor ZOOM beljenje zob. Pri tem postopku se najprej izvede temeljit pregled in posvet. Začne se z odstranjevanjem kamna in popravilom zalivk. Nadaljuje pa se z nanašanjem belilnega sredstva in uporabo laserja. Na ta način pridobimo tudi do 10 odtenkov svetlejši nasmeh.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x