Kaj moramo storiti pred nakupom domene?

Kaj moramo storiti pred nakupom domene?

Ko se odločimo, da bomo svoje poslovanje razširili na splet, potrebujemo domeno. Nakup domene je velik podvig, saj bomo s pravilnim imenom lažje in hitreje prišli do ciljnih kupcev. Tukaj moramo upoštevati dolžino, zgodovino ter smiselnost izbrane domene. Gledati moramo več let vnaprej, saj želimo enako ime uporabljati skozi celotno življenje našega podjetja. Da bi vam omogočili največ uspeha, si skupaj poglejmo na kaj vse moramo paziti preden se podamo v nakup.

Osnovno raziskovanje spleta in testiranje izbranega imena domene

Lahko se nam zgodi, da smo izbrali tisto popolno ime, ki smo si ga želeli. To je odlično! Moramo pa opraviti osnovno raziskovalno nalogo pred nakupom domene. Osnovni koraki raziskovanja so:

  • Preglejmo spletne strani s podobnimi imeni

V današnjem digitalnem svetu ne želimo, da je naše ime preveč podobno drugim podjetjem. Pazimo, da ima naša domena dovolj unikatno ime, da se lahko razlikuje od drugih že utemeljenih znamk ali imen podjetij.

  • Preverimo izgovorjavo domene

Nakup domene je enostaven, vendar je dobro, če se prej malo poigramo z imenom. To je preprosto, saj vse, kar moramo storiti je, da ga izgovorimo na glas. Če se ime izgovori brez težav, smo na dobri poti.

  • Naj bo ime relevantno

Naše podjetje bo bolj prepoznavno, če si bomo izbrali ime, ki je povezano z našo dejavnostjo ali nakazuje nanjo.

Izogibajmo se številkam pri izbiri imena

Raziskave so pokazale, da so lahko številke dosti težavne. Temu je tako iz sledečih razlogov:

  • Ljudje si težje zapomnijo domene, ki vsebujejo številke
  • Naše stranke se lahko hitro zatipkajo, ko želijo obiskati našo spletno stran
  • Uporaba številke 0 se v napaki zamenja za O

Nakup domene s številko pa je seveda vedno možen. Včasih je to celo dobra ideja, če pravilno izvedemo tržne poteze in marketing.

Preverimo zgodovino uporabe

Možno je, da bo naša izbrana domena že imela zgodovino za seboj. Če je bila last podjetja, ki ni spoštovalo pravil poslovanja na spletu, se lahko zgodi, da bomo imeli težave. Take domene so dostikrat blokirane ali nosijo eno vrsto ukrepov, ki so jih izvedli ponudniki spletnih iskalnikov.

Če potrebujemo pomoč nam bodo strokovnjaki iz podjetja www.domovanje.com pomagali z vsemi vprašanji, vzpostavitvijo domene ter izbiro gostovanja za naše podjetje.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x